A hír szent, a vélemény szabad

Ars poetica:

Közélet, helyi politika, kultúra, turizmus bor és stílus ... egy kicsit másként, mint ahogy megszoktuk. Mi..., itt..., Zánkán.

Új kommentek

Címkék

100 milló forint (1) 60 millió forint (1) a (1) adóemelés (2) adókedvezmény (2) advent (1) alakuló (1) alkotmány (1) állami apanázs (2) állami normatíva (3) alsóörs (1) amc (1) amen (1) apeh (1) aprópénz (1) a kis jézus megszületett (2) balatonfüred (2) béremelés (1) beszélgető show (1) bíróság (1) bizottság (1) bóka istván (1) bölcsőde (1) boldog új esztendőt (1) bor (4) borászat (4) borkóstoló (3) bormarketing (1) btk (1) bu 10 (1) bv (1) célkitűzés (1) civil szervezetek (4) család (2) csipkerózsika (1) csőd (1) csónakkikötő (2) demokrácia (3) együttműködés (4) éjféli mise (1) életképtelenség (1) élmény (4) facebook (1) fapuma (1) fényes jövő (1) filep miklós (1) fiúk a klubból (1) forralt bor (1) fövenyfürdő (3) gazdaság (5) gazdasági csapda (2) gazdasági program (1) gladiátor (1) gundel károly (1) gyermek (1) gyes (1) gyic (2) hatalom (1) hatalom hálójában (1) hegyestű (1) hellókarácsony (2) Heltai Jenő (1) helyi adó (2) helyi politika (4) hiány (1) hitelfelvétel (1) hofi géza (8) horgászhely (2) ifjú titán (2) indapass (1) intézmények megtartása (1) in medias res (1) iskola igazgató (2) jegyző (2) káli medence (1) Karácsony (1) képviselő testület (9) Kern (1) kistermelők (1) Kis Herceg (1) költségvetés (1) kommentelők (2) közélet (4) közlekedés (1) közművelődés (1) közoktatás (1) közpénz (1) kultúrház (3) kútfő (2) liba vacsora (2) Lídia Borház (1) lidó (1) madách imre (1) mainstream (2) Márai Sándor (1) margó (1) médiapiac (1) megszorítások (1) metró építés (2) mikepércs (1) munkahely (1) munkahelyteremtés (3) művelődésszervező (5) nagy kulturális hátraarc (2) nagy megindulás (1) nagy vagy (1) nick név (1) nivegy völgy (4) nosztalgia (1) nyilvánosság zánkán (2) önfeláldozás (1) önkormányzat (8) ön kormányzatiság (1) orvosi ellátás (1) óvoda (1) pályázat (2) parti sétány (1) percemberke (2) Pilátus a credo-ban (1) polgármester (10) polgármesteri programbeszéd (1) Presser (1) profitcenter (1) programbeszéd (1) programszervezés (2) programturizmus (1) ptk (1) regisztráció (1) rendezvények (5) rendőrség (1) repül a nehéz kő (1) Saint-Exupéry (1) saját (1) slussz passz (1) St. Márton (2) stratégia (2) struktúraváltás (4) sült gesztenye (1) sümegi vár (1) Szent Balázs-hegy (2) szerkesztő urunk (2) szilveszter (3) szja (1) tagore sétány (1) tágra nyílt szemek (2) Tagyon-hegy (2) támogatás (2) tdm (3) tervezés (2) tímár péter (1) tragédia (1) turizmus (9) turizmusfejlesztés (1) turizmus marketing (5) tv interjú (1) újbor ünnep (3) új évi köszöntő (1) ülés (1) üvegtigris3 (1) üzemeltetés (1) vagyonfelélés (1) vaksi sors (1) választási ígéretek visszavonása (2) választójogi törvény (1) vendég elégedettség (4) vincze ottó (1) virtsaft (1) vita (1) vonzerő (4) weboldal (1) wlassics gyula díj (2) zánkai hírmondó (2) zánkanári statisztka (1) zánka tv (6) zimmerferi (4) zorán (2)

"Kicsi a bors, de erős" - avagy Zánka Nagy vagy!

2011.03.07. 22:54 :: Zánkanári

Kedves zánkai Polgártársak! Ismét igazolni látom a fenti mondást, ami jelzi számunkra azt az erkölcsi magasságot, miszerint attól, hogy Zánka nem egy világváros, képes lehet még nagy teljesítményekre. És íme a legújabb bizonyítéka a tételnek: kicsiny településünk lelkes csapata felül tudott emelkedni saját korlátain és legyőzte öt ellenfelét a Nagy vagy műsor selejtezőben, biztosítva ezzel továbbjutását a versenyben. Bravó!

Igaz nem Oszkár gáláról van szó, ennek ellenére meg kell említeni néhány köszönetnyilvánítást: Először is köszönet a szép eredményért a csapatnak, akik Vincze Ottóval kiegészülve két dolgot akart, de nagyon: koncentrálni és győzni. És tette is mindkettőt becsülettel. Bravó!

Másrészt köszönet illeti a szurkoló sereget, akik önmagukat nem kímélve támogatták aktív, jól hallható jelenlétükkel a csapatot. Többször említettem már, egyedül "nem megy". Hát most együtt volt minden a sikerhez: lelkes, tehetséges csapat, felajzott, csapatáért mindenre kész szurkolótábor - élén polgármesterünkkel! Véleményem szerint ez a felállás nem vezethetett más eredményre. Bravó!

Harmadrészt köszönet a felkészítőknek is, bár a felkészülési idő egy kicsit kurtára sikerült. Mintha Csipkerózsika álmát aludta volna az iskola egészen február végéig. A verseny előtti héten azonban felpörögtek az események és lám az eredmény magáért beszél. Bravó!

Mindamellett egy fontos tanulságot látok a dolgok legmélyén: Az érdekeltek összefogásával komoly teljesítményre vagyunk képesek. Különösen akkor, ha a vezető is az élre áll és teszi a dolgát.

Keményen, lelkesen, a falu sorsát szem előtt tartva.

Bravó!

20 komment

Címkék: polgármester élmény csipkerózsika vincze ottó nagy vagy

A bejegyzés trackback címe:

https://zankanari.blog.hu/api/trackback/id/tr362720229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Varga.Zoltán 2011.03.07. 23:48:38

Tegnap az Utazás kiállításon járva hallottam a verseny részleteiről: sok nagyobb település csapatát legyőzve első helyezést szereztünk. Gratulálok a csapatunknak, várjuk a sikeres folytatást, Hajrá Zánka!

palimadár01 2011.03.08. 00:03:46

"Az érdekeltek összefogásával komoly teljesítményre vagyunk képesek. Különösen akkor, ha a vezető is az élre áll és teszi a dolgát.
Keményen, lelkesen, a falu sorsát szem előtt tartva."egyedül "nem megy". Hát most együtt volt minden a sikerhez: lelkes, tehetséges csapat, felajzott, csapatáért mindenre kész szurkolótábor - élén polgármesterünkkel! Véleményem szerint ez a felállás nem vezethetett más eredményre."-(és most vonatkoztassunk el).Most olvassátok úgy, mintha nem a bizonyos versenyen vettünk volna részt!

Varga.Zoltán 2011.03.08. 00:21:00

@palimadár01: Kedves Palimadár! Az elvonatkoztatáshoz hozzászolva, az én véleményem mindig az, ha egy pohár félig van, - mondjuk borral- örülök hogy legalább addig van. Vannak olyanok akik sajnálkoznak, hogy csak félig van. Ez egy bizonyos szemléleti különbség, de hozzánk, emberekhez tartozó tulajdonság.

palimadár01 2011.03.08. 00:29:06

@Varga.Zoltán:

Ebben a szimbólumban, kedves Zoltán, a teli pohár a kívánatos cél.Szerintem a pohár nem félig tele van, hanem félig üres.Minden nézőpont kérdése, ahogy írtad.

Varga.Zoltán 2011.03.08. 01:27:20

@palimadár01: Kedves Palimadár!Szerintem is a teli pohár a cél, de azért örülni kell a félig telinek is, jobb mint az üres.Természetesen nézőpont kérdése!

zánka 2011.03.08. 07:12:51

Én csak gratulálni tudok gyerekeknek, szülőknek, nagyszülőknek, iskolának, tanároknak, polgármesternek, buszsofőrnek, és nem utolsó sorban jó magamnak aki itthonról szurkolta végig az egész versenyt - ja meg a Varga Zoltán Úrnak is gratulálok, hogy miért azt nem tudom, de ez a "tele félig" pohár eszmefuttatás a pincében frappánsabb lett volna. Egyébként aranyosak a gyerekeink, legalább erre legyünk nagyon, de nagyon büszkék, ha sok mindenre nem is......

mirr murr 2011.03.08. 20:31:50

A gratuláció jár a versenyzőknek, szurkolóknak, zánkaiaknak.

Lám mire lehetünk képesek összefogással, lám mennyi kincs lakozik a településünkön, melyekről esetleg nem is tudunk.

Az alkalmat még megragadva szívből gratulálok a Nők Klubja által szervezett kiállításhoz. Mindenkinek ajánlom! Lássuk meg (visszakanyarodva előző bekezdésemre) az értékeinket, azokat az embereket, akik által előbbre tartanánk.

M.M.

Giorgio01 2011.03.08. 21:10:25

Gratulálok a srácoknak.

zánka 2011.03.21. 09:33:29

Immár 13 napja semmi bejegyzés, kimúltunk? kifulladtunk? vagy csak betiltották a blogot?
Ha így van, a magam részéről kellő tisztelettel elköszönök mindenkitől, jó volt veletek, aránylag jókat beszélgettünk, de úgy tűnik egyszer minden a végére ér. Sajnálom, mert még lett volna téma, kibeszélni való, javaslat, ötlet, de hát az ember önmagának nem írogathat, meg minek?
Még egyszer üdvözlök mindenkit, jó volt veletek - jövőre ugyanitt.......

nyúlcipő 2011.03.21. 20:18:19

@zánka: Egyetértek!
A kommentelők nevében kérem a kúpcsőrű pintyfélét(kanári),hogy legalább heti egy
blogot kövessen el!A kalitkában tartott madarak közül az egyik legnépszerűbb(kanári)
feladata,hogy rendszeresen új témákat vessen
fel-ösztönözve olvasóit a reagálásra.
Ha továbbra is ilyen magatartást tanúsít az
éneklő verébalkatú(kanári),akkor beírok egy
zánkai-ejnye-bejnyét az ellenőrzőjébe.
És mint mindenki tudja:a második ejnye-bejnye az már egy irgum-burgum!Jó lesz vigyáznod madár!
Hajrá Kanári,hajrá Zánka!

zánka 2011.03.22. 07:08:43

Kedves nyúlcipő. Örülök, hogy TE is beálltál abba a kezdő sorba, amit én kezdtem el, mármint aki, akik hiányolják - most már 14 napja - a megjelenést a Zánka vélemény-oldalon.
Furcsa, mert szinte minden előzmény nélkül, egyik napról a másikra, pár nap alatt, egycsapásra megszűnt az egész oldal, nem is az oldal, hanem a bejegyzések, vélemények, hozzászólások írása. Így aztán lehet, hogy a vitaindító (vezércikk) hiánya okozza a nagy hallgatást.
Elképzelhető még, hogy szabadságolta egy időre magát "ZÁNKANÁRI", vagy csak kissé megtépázott tollazatát rendezgeti????Nem tudom. Csak remélem, egyszer csak felébred "csipkejózsika" álmából, és hipp hopp visszatér. Én mindenesetre várom.
Most így utólag gondolkodva a dolgokon, lehet, hogy találkozott mirr murral, - aki szereti a papagájt, és megette.( Na ez csak vicc akart lenni, nem tudom mennyire sikerült poénosra?)
Szerintem mindenképpen megérne még egy nagy lélegzetet venni, megpróbálni újra kezdeni. Egyébként, ha nem - hát akkor nem.
Üdv mindenkinek, reméljük a jó idő eljövetelét, mindenkinek szép napot kívánok.

zánka 2011.03.26. 14:53:45

Kedves mindenki, kedves kommentelők, kedves falutársaim, kedves eddigi hozzászólók, kedves "ZÁNKANÁRI".
Eddig - immár - 17, lassan 18 napja várok, várok, "lassan vár-árok", hogy valaki, - természetesen "NYULCIPÓ", bocs "Ő", mármint nyulcipő kivételével senki nem törte meg a csendet, kénytelen vagyok szóhoz jutni, szóhoz juttatni magamat, bár ez kissé nagyképűnek tűnik, de "oda se neki".
Őszintén megvallva elképzelésem, halovány dunsztom sincs, hogy ez az egyébként jó kezdeményezés, a "ZÁNKANÁRI BLOG OLDAL" miért múlt ki ilyen kurtán-furcsán, egyik napról a másikra???? Ez kérdés, megválaszolni nem tudom, de a szerény képességeimmel azért megpróbálom. Én úgy érzem, hogy az índitás már eleve nem volt "fer". Itt valakit, vagy valakiket keményen egyéni érdekek motiváltak, és erre sajnos mi hozzászólók, kommentelők keményen meg lettünk vezetve, szükség volt a töltelékre, ami mi lettünk /nagy balekok/. Egyeseknek, talán az índítóknak nem jött be az eredeti célja, TERVE???? Nem tudom, én is csak találgatok, sötétben tapogatódzom. Ha valaki el tudja magyarázni, meg tudja válaszolni, hogy mi ez a pálfordulás, hátra arc, megköszönném, remélem lesz ilyen blogger, aki ezt el tudja, vagy el akarja mondani. Nem értem, egyszerűen nem értem miért volt erre szükség, főleg olyan áron, hogy engem, és blogtársaimat ebbe ilyen pitiáner módra valaki, vagy valakik belerángattak. Persze ez nem volt kötelező,- mármint a hozzászólás, részvétel, én sajnos ebbe balga módra bele mentem,belefutottam,

pedig én állítólag mindig nagyon óvatos ember vagyok!!!!! Most,- nem először belefutottam a kelepcébe, magyarul nem láttam át a szitán. Ez az én hibám, keményen át lettem, lettünk verve És én még mindig bízom az emberi tisztességben, a betyár becsületben? Tévedtem, bevallom, öreg koromra ismételten sikerült valakinek, vagy valakiknek keményen átverni, megvezetni. Köszönöm, aki tudja, hogy miről beszéltem, az remélem
ezek után el fog gondolkozni, ha nem akkor
úgy is jó.
Most így utólag nagyon örülök annak, hogy a Zánka nick nevet választottam, mert eredetileg arra gondoltam, hogy e név alatt tényleg Zánka érdekeit sikerül szolgálnom. Nem tudom - döntsétek el Ti, Önök, hogy milyen volt a választásom. Jó???Rossz????

Bucsuzom, remélem nem véglegesen: Zánka

világutazó1496 2011.03.26. 15:42:48

Kedves Zánka!

Bár én is nézegetem napok, hetek (?) óta a válaszokat illetve azok hiányát, de nem egészem értem az elkeseredésed.
Sajnos én sem értem rá írogatni. A tavaszi hajtás valószínűleg másoknál is felütötte fejét egy jó adag tavaszi fáradtsággal egyetemben. Kanárit meg csak nem ette meg a macska... talán épp a fészekrakással van elfoglalva.
Hogy egyéni érdekek vezéreltek-e egyeseket az oldal létrehozásával, nem hiszem. Sőt, pont az ellenkezőjét gondolom. Én inkább építő jellegű, szabad vélemény-nyilvánító fórumnak tekintem és bevallom leginkább az lepett meg, hogy milyen kevesen szóltak - mertek hozzászólni - a felvetett problémákhoz, gondolatokhoz. Egymás között, de még az utcán is sokan hangoztatják a véleményüket, itt mégsem mertek megszólalni még névtelenül sem.
Ha ez vette volna el Főkanári kedvét az egésztől, azt sem csodálnám. Ő felvállalt valamit,és valljuk be kissé cserben hagytuk.
De úgy gondolom, kedves Zánka és Nyúlcipő és még sokan mások, akik olvasnak bennünket, hogy folytassuk...
Ha bárkinek van valami gondja, öröme,ötlete, szerintem ez a fórum tökéletesen megfelel annak, hogy mindezt elmesélje, kibeszélje, véleményt mondjon, kérjen...
Lassan indul a szezon, talán néhány üdülőtulajdonos is bekapcsolódik a társalgásba.

világutazó1496 2011.03.26. 15:48:16

Kedves Mindenki!

Engedjétek meg, hogy egy nagyszerű kezdeményezésre hívjam fel egyúttal a figyelmeteket.
Kis falunkban működik egy nagyon lelkes, fiatalokból álló éneklő közösség, zenekar.A Na-ná.
A következő önálló estjüket április 1-én 19.00 órakor rendezik a Faluházban.
Legyünk ott minél többen!

világutazó1496 2011.03.26. 15:52:59

@zánka:

És ha már a programoknál tartunk: holnap, azaz VASÁRNAP DÉLELŐTT 10.55-kor LESZ A tv2-n a Nagy Vagy!, ahol mindenki végigizgulhatja a zánkai csapat versengését!

zánka 2011.03.26. 17:45:36

Kedves világutazó1496.
Örülök neki, hogy válaszoltál blogomra, még ha nem is értesz velem mindenben egyet. Ez így a természetes,nem vagyunk egy petéjü ikrek, - talán így is a jó.
Egyet értek veled, folytatni kell, ez jó, ki- beszélhetjük búnkat, bánatunkat, lehet, hogy ezzel akaratunkon kívül is tudunk segíteni másokon, lakótársainkon, de szerintem ez így szolgálja a legjobban lakó-közösségünket, falunkat, az embereket, barátainkat.
Én tulajdonképpen nem akarom, (de mégis) bántani Zánkanárit, de..... Ő keményen cserben hagyott bennünket. Én tudok, remélem Te is bárkivel, bármiről vitatkozni, véleményt cserélni,véleményt formálni, de ha már az elején Zánkanári felvállalta a "VEZÉRKOS" szerepét, akkor illene ezt végig csinálni, nem pedig cserben hagyni a hozzá csatlakozó"birkákat",
akik remélve, nem remélve követik, vagy nem.

Na még egy dolog, a lelkes fiatalokból álló, éneklő zenélő csoport, társaságról írt véleményedhez csatlakozva..... hát igen, ez már nem semmi!!! Igaz még nem üti meg az X-Faktor szintet, de ez a mijenk, miénk, a mi gyerekeink, a mi kutyánk kölykei, legyünk büszkék, - még ha néha nem is ütik meg a profi szintet, - bár úgy
érzem lenne - lesz, van még bennük tartalék. Aranyosak, szerethetőek, lelkesek, támogassuk és hallgassuk Öket, nekünk, vagy néha csak maguknak énekelnek, de ez nem bűn, sőt...... bár csak én is bele férhetnék a csapatba.

A másik: a Nagy Vagy!!!!! Kell ennél több???? Végre Zánka országosan élre tör, tört!!!! Kár a huhogásért, hogy ez sem meg az sem jó, minek ide ekkora "SPORTCSARNOK", minek ide ilyen korszerű, és szép /bár még nem láttam belülről/ orvosi rendelő, jól, eredményesen működő iskola. Hát itt van az eredmény, legyünk rá - méltón -büszkék. Becsüljük meg meglevő értékeinket, és legyünk nagyon, de nagyon büszkék. Ezt mi hoztuk létre, - ha még áttételesen is, de igen, és a mienk!!!!!

világutazó1496 2011.03.26. 17:59:16

@zánka:
kedves Zánka!

Én nagyon szívesen elfecsegek, vitatkozgatok itt veled, bár ha nem is vagyunk ikrek, azt hiszem sok mindenben egyet értünk.
Van, nem is kevés dolog ebben a faluban, amire büszkék lehetünk. És annak is kell lennünk. hogy nem itt rendezik április elsején az X-faktor válogatóját, tán nem is olyan nagy baj. aki elmegy meghallgatni a "nanázó" lányokat és a muzsikáló fiúkat, biztosan jól fogja érezni magát. Igen, talán azért is, mert a "mieink", de azért annyira nem is rosszak... BOCS! szerintem meglepően JÓK!
És a sort lehetne még folytatni... talán büszkeségeink is megérnének egy cikket.

Kedves Kanári! esetleg nyithatnál egy cikket is, ami az erősségeinkről, büszkeségeinkről szól. Nem is kell írnod semmit, szerintem akad ember, aki megtöltené azt is tartalommal. (Ugye, kedves Zánka, számíthatok rád?)
Egyébként úgy gondolom, Kanárinak valami nagyon közbe jöhetett. Valami, amiről nem tudunk. És bízom benne, hogy ugyanazzal a lelkesedéssel vissza is fog térni, mint ahogy ezt a blogot elkezdte.

Kedves Zánka! Kívánom neked, hogy az új orvosi rendelőt csak kíváncsiságból látogasd! Soha ne legyen rá szükséged!

zánka 2011.03.26. 18:28:49

@világutazó1496:

Mi ne vitatkozzunk, majd mindenben egyet értünk.

A Na-Ná???? Nekem is tetszik,szeretem is őket, különösen, és nem véletlenűl, de ne vigyük őket a mennyekbe, gyakoroljanak, tanuljanak, szerepeljenek sokat, nőjenek a szívünkhöz, mi drukkolunk. Végre egy igazi színfolt a falu életében, csak ne hogy a ZÁNKANÁRI sorsára jussanak. Remélem: N E M

Zánkanári 2011.03.27. 22:16:16

@zánka: Kedves Zánka! Nem történt itt semmi féle "összeesküvés", "megvezetés", egyszerűen az elmúlt időszakban lementem a térképről. Ennyi az egész. Természetesen folytatom a blogot, mert hiszem, hogy szükség van Zánkán egy aktuális, őszinte "faliújságra", ahol az emberek elolvashatnak egy fajta véleményt, és ami ennél fontosabb, megírhatják a sajátjukat.
Az eddigi átlag kétnapi bejegyzések száma biztos, hogy csökkenni fog. Ne azért, mert cserben hagynék valakit, hanem azért, mert ennyi a hír, vagy ennyi időm van velük foglalkozni.
Kérem kitartásodat, őszinte véleményedet!

És semmi összeesküvés elmélet!

zánka 2011.03.28. 11:16:37

Örülök neki, és ami a lényeg úgy-ahogy megnyugtattál. Én nem összeesküvés elméletet próbáltam kreálni, csak a hiány érzete próbálta a gondolataimat egy bizonyos irányba terelni, ez csak az egyik lehetséges gondolatmenetem volt, de most már kár a többit előszedni, hiszen - remélem - minden megy a régi kerékvágásban, véleményezünk (alkotmányozunk) orrvérzésig, már ha mindenkinek, aki érdekelt, az ideje engedi.
A vezércikkedet (a tegnapit) elolvastam, érdekes dolgokat feszegetsz ismét, "már megint", egyenlőre csak ízlelgetem, kóstolgatom az írásod,- nem az igazán jó borokat, akár a Pannonhalmi is jöhetne, érlelődik bennem a felvetett, tényleg elgondolkodtató cikk. Visszatérünk rá, csak idő kell amíg leülepedik bennem a cikked igazi mondani valója, tartalma.

Én a magam részéről örülök, remélem blog társaink is - a túl hosszúra nyúlt repülésedből, hallgatásodból történt visszatérésednek.
Mindenkit üdvözlök, mielőbbi jó időt kívánva: Zánka
süti beállítások módosítása