A hír szent, a vélemény szabad

Ars poetica:

Közélet, helyi politika, kultúra, turizmus bor és stílus ... egy kicsit másként, mint ahogy megszoktuk. Mi..., itt..., Zánkán.

Új kommentek

Címkék

100 milló forint (1) 60 millió forint (1) a (1) adóemelés (2) adókedvezmény (2) advent (1) alakuló (1) alkotmány (1) állami apanázs (2) állami normatíva (3) alsóörs (1) amc (1) amen (1) apeh (1) aprópénz (1) a kis jézus megszületett (2) balatonfüred (2) béremelés (1) beszélgető show (1) bíróság (1) bizottság (1) bóka istván (1) bölcsőde (1) boldog új esztendőt (1) bor (4) borászat (4) borkóstoló (3) bormarketing (1) btk (1) bu 10 (1) bv (1) célkitűzés (1) civil szervezetek (4) család (2) csipkerózsika (1) csőd (1) csónakkikötő (2) demokrácia (3) együttműködés (4) éjféli mise (1) életképtelenség (1) élmény (4) facebook (1) fapuma (1) fényes jövő (1) filep miklós (1) fiúk a klubból (1) forralt bor (1) fövenyfürdő (3) gazdaság (5) gazdasági csapda (2) gazdasági program (1) gladiátor (1) gundel károly (1) gyermek (1) gyes (1) gyic (2) hatalom (1) hatalom hálójában (1) hegyestű (1) hellókarácsony (2) Heltai Jenő (1) helyi adó (2) helyi politika (4) hiány (1) hitelfelvétel (1) hofi géza (8) horgászhely (2) ifjú titán (2) indapass (1) intézmények megtartása (1) in medias res (1) iskola igazgató (2) jegyző (2) káli medence (1) Karácsony (1) képviselő testület (9) Kern (1) kistermelők (1) Kis Herceg (1) költségvetés (1) kommentelők (2) közélet (4) közlekedés (1) közművelődés (1) közoktatás (1) közpénz (1) kultúrház (3) kútfő (2) liba vacsora (2) Lídia Borház (1) lidó (1) madách imre (1) mainstream (2) Márai Sándor (1) margó (1) médiapiac (1) megszorítások (1) metró építés (2) mikepércs (1) munkahely (1) munkahelyteremtés (3) művelődésszervező (5) nagy kulturális hátraarc (2) nagy megindulás (1) nagy vagy (1) nick név (1) nivegy völgy (4) nosztalgia (1) nyilvánosság zánkán (2) önfeláldozás (1) önkormányzat (8) ön kormányzatiság (1) orvosi ellátás (1) óvoda (1) pályázat (2) parti sétány (1) percemberke (2) Pilátus a credo-ban (1) polgármester (10) polgármesteri programbeszéd (1) Presser (1) profitcenter (1) programbeszéd (1) programszervezés (2) programturizmus (1) ptk (1) regisztráció (1) rendezvények (5) rendőrség (1) repül a nehéz kő (1) Saint-Exupéry (1) saját (1) slussz passz (1) St. Márton (2) stratégia (2) struktúraváltás (4) sült gesztenye (1) sümegi vár (1) Szent Balázs-hegy (2) szerkesztő urunk (2) szilveszter (3) szja (1) tagore sétány (1) tágra nyílt szemek (2) Tagyon-hegy (2) támogatás (2) tdm (3) tervezés (2) tímár péter (1) tragédia (1) turizmus (9) turizmusfejlesztés (1) turizmus marketing (5) tv interjú (1) újbor ünnep (3) új évi köszöntő (1) ülés (1) üvegtigris3 (1) üzemeltetés (1) vagyonfelélés (1) vaksi sors (1) választási ígéretek visszavonása (2) választójogi törvény (1) vendég elégedettség (4) vincze ottó (1) virtsaft (1) vita (1) vonzerő (4) weboldal (1) wlassics gyula díj (2) zánkai hírmondó (2) zánkanári statisztka (1) zánka tv (6) zimmerferi (4) zorán (2)

Jövőkép - avagy Polgármesterünk programot hirdet

2011.01.23. 15:17 :: Zánkanári

 Új Képviselő Testület alakult 2010. októberében. Hiába, ez az élet rendje, már ha valahol demokrácia van. Márpedig nálunk az van, ezt leszögezhetjük. Szépen meg is rendeztük a mi kis alakuló ülésünket annak rendje és módja szerint. Egy kissé mókás volt a szerény létszámú Képviselő munkáját figyelve, hogy az öt főből ki, mikor nem szavazott önmagára, - aki látta, érti, hogy miről írok -  hiszen az alakuló ülésen a testület jó néhány kérdést tisztáz önmagával kapcsolatosan, hogy a jövőben ne ezekkel kelljen foglalkozni. És ez így van rendjén.

Az alakuló ülésen még egy fontos részlet szokott tisztázódni. Mégpedig az, hogy a választások lezárását követően a régi-új Polgármester milyen programmal rukkol elő településünk épülésére. A mi kis alakuló ülésünkön ez is rendben megtörtént, Polgármester urunk rendre megfogalmazta programpontjait, nem is volt ezzel semmi gond.

Ami számomra a gondot okozta, az a tartalom és a forma.

Először is a forma: Úgy indult a programbeszéd, mintha azt a Polgármester igazából el sem akarta volna mondani. Azzal kezdte ugyanis, hogy a tisztelt hallgatóság már úgyis ismeri a mondandóját, hiszen többször elmondta már, de azért mégis összefoglalja azt röviden. (Köszönjük, hogy megtisztelt bennünket!) Azt ugyanis már régóta tudjuk, hogy "a választási program és a "kormány"-program nem ugyanaz." Ezért lett volna fontos komolyan kidolgozni - ne adja Isten az új testület tagjaival egyeztetni! - és előterjeszteni azt az elképzelést, amit a falu első embere az elkövetkező négy évben tenni akar településünk érdekében. Így számomra egy amolyan "Úgyis tudjátok, mit akarok, majd tesszük mi a dolgunkat" - féle programbeszéddé silányult az egész. Ahelyett, hogy egy gyújtó hangvételű, a jövő irányait egyértelműen kijelölő, a zánkai polgárok számára előre mutató beszéd hangzott volna el. Kár, hogy nem így történt.

Ami a tartalmakat illeti:

Polgármesterünk 13 pontban sorolta fel azokat a tennivalókat, amelyek - véleménye szerint - Zánka épülésére szolgálnak. Ebből nyolc pont vonatkozik a település üzemeltetésére, és mindössze öt téma céloz kisebb-nagyobb fejlesztést. - Metrót továbbra sem építünk! Hála Istennek ...)

Az üzemeltetés nyolc pontja:

1. Az intézmények megtartása, működésük biztonságának szavatolása. (OK! De nem lesz egyszerű feladat.)

2. Az orvosi ellátás körülményei javulnak településünkön. (Nagyon szépen megújult az orvosi rendelőnk, ez igazi teljesítmény, de a programbeszédben nem látom értelmét megemlíteni, hiszen egy folyamatban lévő beruházásról volt szó, nem egy jövőbeli cél megfogalmazásáról.)

3. Kulturális területen struktúrát kell váltanunk. (Ez lenne a vállalkozó művelődésszervező szerződtetése, ami által gazdátlanná vált a zánkai Kultúrház?)

4. Civil szervezetek, klubok működési feltételeinek biztosítása. (Ezzel némileg szembe megy a struktúraváltással a művelődési házban.)

5. Szociális területen mindig is erős volt az önkormányzati jelenlét, ezt meg kell őrizni. (Ezzel 100 %-ban egyetértek.)

6. A Gyermek és Ifjúsági Centrummal korrekt kapcsolatot kell kialakítani, amelyben Zánka megőrzi identitását és önállóságát. (No ezt nem értem! A korrekt kapcsolat kialakításának szándékát igen, de mi ez az identitás megőrzése, és Zánka önállósága? Úgy érzem, semmi nem fog változni a kapcsolatban, és hát, ... ez nem hangzik túl jól!)

7. A strandon alkalmazott jegy- és bérlet rendszert át kell gondolni. (Ezt a témát nem érzem olyan súlyúnak, hogy egy ciklus-nyitó polgármesteri beszédben vessem fel. A téma fontos, de csak eszköz céljaink megvalósításában. Ha céllá "nemesedik", akkor itt valami félre ment.)

8. A külterületre épült üdülők problémáinak kezelése. - úthálózat, szemétszállítás, strandbelépés, ... stb. (A cél nemes és üdvözlendő.)

Ennyit hallottunk az üzemeltetés célkitűzéseiről, és most jöjjenek a fejlesztési célok:

1. Az körjegyzőség új épületének megtervezése. (E nélkül nem lesz Zánkán korszerű Hivatal, csak azt nem értem, miért vártunk ezzel 20 évet.)

2. Kiviteli tervek készíttetése a Rákóczi utca és az iskola utca parkosítására. (Óriási szükség lenne a két említett utca rendbetételére, - meg még jó néhány utcáéra Zánkán! - de a tervek elkészítésén felül véleményem szerint ambiciózusabb célt is kitűzhetett volna a Polgármester. Négy év talán elég lenne a kivitelezésre is ...)

3. Fövenyfürdő kialakítása a strandon. (Ezt már néhány kampányban hallottuk, mindenesetre hallatlanul fontos lenne végre kivitelezni!)

4. Csónakkikötő és horgászhely kialakítása. (Szintén üdvözlendő cél, ami nem csak a helyi emberek horgászatának biztosítaná a korszerű körülményeit, hanem egyben növelné Zánka vonzerejét, ráadásul tavasszal és ősszel is tudnánk a vendégek számára szolgáltatást nyújtani.)

5. A strandon a három régi fogasos öltöző átalakítása szervízhelyiségekké. (Tudjuk, hogy a strand üzemeltetése igényli a raktározási lehetőséget, hiszen a szezonban használatos eszközöket télen valahol tárolnunk kell.)

Összefoglalva: A település napi üzemeltetésén kívül megtervezzük az új Polgármesteri Hivatal épületét és a Rákóczi utca, Iskola utca parkosítását. Megoldjuk a horgászat körülményeit és a strandon lidót és szervízhelyiségeket alakítunk ki.

Véleményem szerint ez egy elég szerény program. Négy év alatt ennél sokkal többet kellene tenni annak érekében, hogy ütemesen fejlődjön a falu. Ömlik ránk- mármint Magyarországra -  a sok fejlesztési pályázat, aminek a célja a települések felzárkóztatása az európai színvonalhoz. Mi pedig elegánsan félreállunk a lehetőség elől? Óvatosságból, vagy mi az oka? Ez egyszerűen elképzelhetetlen.

Polgármesterünk elsorolta, hány megyei és regionális irányító szervezetbe várható a meghívása. Remek alkalom lenne az így kialakuló kapcsolatrendszer kamatoztatása a település érdekében. Mert ezek a pozíciók önmagukban fabatkát sem érnek, ha nem Zánka érdekében hasznosulnak.

Úgy érzem, jövőkép helyett az egy helyben topogás receptjét kaptuk.

Kár, mert megint csak üzemeltetünk, üzemeltetünk és üzemeltetünk ...

13 komment

Címkék: ülés üzemeltetés tervezés civil szervezetek orvosi ellátás képviselő testület gyic alakuló lidó metró építés polgármesteri programbeszéd intézmények megtartása struktúraváltás fövenyfürdő csónakkikötő horgászhely

A bejegyzés trackback címe:

https://zankanari.blog.hu/api/trackback/id/tr182607363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

palimadár01 2011.01.23. 20:20:11

Kedves Zánkanári!
Szépen pontokba szedted a programbeszédet. Egy bizonyos dolog azonban szembeötlő: elhangzott egy mondat(megvalósítani szándékozó program), és nincs utána semmi, csak a Te véleményed. Érdekelne az is, hogy mit mondott a Polgármester az adott témával kapcsolatban. Megpróbáltam megnézni a ZánkaTV archívumában, illetve a Neten, de sajnos nem találtam már semmit e témával kapcsolatban.

Zánkanári 2011.01.23. 20:26:16

@palimadár01: Kedves Palimadár01! A Képviselő testület alakuló ülésére 2010. október 13-án került sor. Én a Zánka TV akkori képei alapján tájékozódtam. Sajnos igazad van, ez a videó már nem elérhető. Nem értem, miért nem teszik fel a TV honlapjának archívumába ezeket a felvételeket. Így lehetőség lenne későbbi időpontban visszanézni az eseményeket.
Jó lenne!

bebíró 2011.01.24. 00:17:58

A gondom az, hogy egyetlen olyan pontja sincs a programnak, ami Zánkán olyan bevételeket teremt, amivel korábban már tárgyalt intézményrendszerünk fenntarthatóvá válik.
A pancsoló szerintem nem pusztán turisztikai vonzerő (bár lehet, hogy néhány vendéggel több jön ide, de nagyságrendileg nem számottevő, inkább talán nem megy el még több), hanem elsősorban gyermekeink biztonságos szórakozáaának fontos feltétele. A szülők, ha kicsi gyermekeikkel lemennek a Balatonhoz - egészen önző módon nem csak a vendégek, illetve vendéggyerekek, hanem urambocsá' helyiek - a gyerek lehetőleg fulladás nélkül tudjon szórakozni a BALATONBAN. Legalább 10-20 négyzetméter legyen, ahol leér a lába. Szeressük már ennyire a saját gyermekeinket, unokáinkat. Hmmm ez lehet, hogy kicsit demagógnak tűnik, de komolyan gondolom. Egszóval számomra ez nem a bevételről szól, mégha hozhat is valamennyit.
A csónakkikötővel hasonló a helyzet. Amennyire tudom, többe kerül a fenntartása, meg a kifizetnivalók, mint a belőle befolyt összeg. Készült-e erre valamilyen üzleti terv, vagy bármilyen számítás, hogy ez pézügyileg (várható kiadások, illetve várható bevételek vonatkozásában) mit jelent, vagy valaki kitaláta, hogy a Balaton mellé kell egy ilyan oszt kész? Lehet, hogy közvetett módon (kurtaxa) leesik néhány forint, de vajon megéri e sok tíz milliót kiadni ezért, hogy aztán legyen még egy fenntartanivalónk?

Zánkanári 2011.01.24. 00:33:00

@bebíró: Kedves bebíró! Kommented fényében válik érthetővé posztom utolsó sora: "Kár, mert megint csak üzemeltetünk, üzemeltetünk és üzemeltetünk ..." Véleményem szerint nem fog itt csónakkikötő épülni, talán még fövenyfürdő sem. Nem ez a lényeg, hanem az, hogy négy éven át üzemeltessük biztonságosan a települést, nagyobb botrányok nélkül. A most elhangzott ígéretek ciklusok óta napirenden vannak a választások előtt és után kb.: három hónapig. Azután elfelejtjük őket, majd négy év múltán újra kiállunk és elmondjuk, milyen biztonságosan üzemeltettük a falut. Nincs hitelünk, sem egyéb tartozásunk. Meg persze előre lépés sincs, csak ezt már nem teszik hozzá.
A legnagyobb gondot abban látom, hogy Zánka számára nincs kitalálva a jövőkép, nincs felvázolva egy lehetséges fejlődési pálya. Nem mondjuk meg, a jelenlegi helyzetből X év múlva ide szeretnénk eljutni. Ha ezt egyszer megfogalmaznánk, akkor el lehetne kezdeni konkrétan számolni. Mikor, mit és mennyiért kellene megtenni ahhoz, hogy ennyi és ennyi bevételünk legyen. Az elmúlt húsz évben elmaradt a jövő megtervezése. Fejlesztéseink esetlegesek, ahol a fejünkre dől a tető, ott kijavítjuk. És erre nagyon büszkék vagyunk ...

Naplemente 2011.01.24. 11:35:20

Kedves Zánkanári!
Úgy érzem, és érzésem szerint teljes joggal, hogy a mi blogbejegyzéseink, hozzászólásaink nem más mint pusztába kiáltott sző, a kutya nem figyel rá, senkit nem érdekel. Mi "blogosok" olvasgatjuk egymás bíráló, vagy néha egyetértő bejegyzéseit, de akinek, akiknek szól biztos nem olvassa, vagy ha néha bele-bele olvas,- vagy olvasnak, - egy kézlegyintéssel elintézettnek tudják a felvetéseket. Kényszeríteni a mi szerény eszközeinkkel nem tudunk, nem is akarunk senkit, de legalább valaki - Varga alpolgármesteren kívül - jelét adná, hogy meghallottuk, elolvastuk, gondolkozunk rajta,- mármint a blogbejegyzéseken,- nem tapasztaljuk. Szerintem javasolhatunk mi bármit, jót, hasznosíthatót, kivitelezhetőt, vagy ne tán "hülyeséget", kit érdekel ez??? Véleményem szerint senkit, legalábbis azok közül senkit akiknek döntési joga és kötelessége van. Most már lassan egy hónapja elindult ez "népi" kezdeményezés, "blogolás" de eddig semmi kézzelfogható eredményét nem látom. Az az érzésem, hogy hiába is várunk bármilyen reagálásra, változásra, megértésre, megfontolásra, a jelenlegi helyzetben ez nem nagyon várható el, ezért javaslom, hogy folyamodjunk a nyilvánosság erejével, támogatásával, segítségével drasztikusabb, erőszakosabb módszerekhez a falu és lakóinak érdekében.
Javaslatom a következő: Gyűjtsük össze az eddigi blogbejegyzésekből a hasznosítható, - legalábbis az általunk hasznosnak ítélt - dolgokat, és ezt egy csokorba fogva, gyűjtve, adjuk át a polgármesternek, ezzel mintegy rákényszerítve, hogy vigye az ügyet a képviselő testület elé megvitatás céljából. Ha csak egy-két dologban leszünk eredményesek, - már akkor is elégedettek lehetünk, mi megpróbáltunk tenni valamit a köz érdekében. Ez elől remélem nem mernek, ill. nem tudnak kitérni,kihátrálni, ha mégis, akkor kitalálunk más eszközt, eszközöket az általunk, és a többség által hasznosnak ítélt és gondolt javaslatok végrehajtására.
Első nekifutásra javaslom az alábbi témák azonnali napirendre tűzését, megtárgyalását, és ezekben a dolgokban sürgős intézkedést várunk.

1. A Zánkai Honlap helyzetének azonnali tisztázása. A honlappal kapcsolatos hiányosságok, pézkifizetések azonnali leállítását, kivizsgálását, a jogtalanul, és érdemi munka nélkül felvett pénzek (a mi pénzünk!!!) azonnali visszafizetését, akár kamatostól is. Követeljük a szerződés azonnali felmondását, és olyan emberre, csoportra bízni a Honlappal kapcsolatos munkák elvégzését, aki nem "csak" pénzszerzési lehetőséget lát ebben a munkában, hanem igenis a közösség, a lakóhelyünk érdekeit tartja elsősorban szem előtt.

2.A kultúr-ház (művelődési ház) ügyének, helyzetének, működési feltételeinek, vezetési módjának azonnali, és mélyreható kivizsgálása.
Az azért tényleg elgondolkoztató, hogy néhány éven belül ilyen sok ember cserélődött, eltávozott, jött, pár hónap után ment, ismét jött más, ismét ment, önszántából??? vagy küldték??? Úgy érzem végre nyugvópontra kellene jutni, ismételten, tiszta fejjel átgondolni a jelenlegi kusza helyzetet, és végre rendet tenni ez ügyben. Azt azért szerényen megjegyzem, hogy a jelenlegi "szepezdi" szereplés sem az igazi, - s nemcsak szerintem, hanem a környezetemben élő embereknek, illetve a többségének a véleménye szerint sem. Ilyen szervezőket állítom egy kis körültekintéssel házunk táján is találnánk, és talán még "olcsóbban" is, és azok legalább mindig elérhetők, mindig hadrafoghatók, és elszámoltathatók lennének.

palimadár01 2011.01.24. 18:42:59

Kedves Naplemente és Kedves Zoltán!
Nagyon hízelgő számomra, hogy a kilétem felkeltette érdeklődéseteket.El nem tudom képzelni, mit találtatok rólam a neten.Elgondolkodtam azon, milyen úton-módon próbáltátok megfejteni személyemet.Hát én is elindultam ezen az úton. Most egyszer és mindenkorra szeretném leszögezni: nem vagyok azonos azzal a személlyel, személyekkel, akit(akiket ) találtatok.A stílusomról is rá lehet jönni.A nick nevemet( ez az első életemben)az alcím inspirálta.A 01-et választottam, mert a legelsők között voltam, aki bejelentkezett a blogra, és a név már foglalt volt. Szerintem, egyébként, rajtam kívül van még néhány palimadár belőlem a faluban é az országban egyaránt.ha akarjátok, elhiszitek, ha nem, nem. Részemről a téma lezárva.Nem haragszom!De ennyi és punktum.( ez már személyeskedés, lehet, hogy ki leszünk moderálva)

Naplemente 2011.01.24. 19:04:45

@palimadár01: Kedves palimadár 01.Arról szó sincs, legalábbis részemről, hogy én kutakodom a neten kiléted felől, nem igaz, ezt ha jól olvastad volna: a Zoltán írta, ami nem azonos velem, bár elképzelhető, hogy valaki, vagy valakik két nick néven leveleznek, ez sem tilos, tegyék.
Hogy mennyi palimadár van, akárcsak falunkban is, nem tudom, de biztos igazad van, néhányszor engem is sikerült embereknek palira venni, pedig én nagyon is óvatos és körültekintő vagyok.
Hát ennyit erről a kutakodásról. Üdv: n...e

palimadár01 2011.01.24. 19:11:31

@Naplemente: Kedves Naplemente,nem semmi, amit most megfogalmaztál.Szerintem igenis olvassák nagyon sokan! Beszédtéma a faluban.Csak még nem jutottak el odáig, hogy hozzá is szóljanak, mert még új dolog, nem is szokott mindenki a netről tájékozódni, és amint beszélgettem emberekkel, nem egyszerű a bejelentkezés sem. Nem mindegy, milyen böngésző oldalt használsz. A felvetett ötletedhez kapcsolódva:Szerintem ezt a lehetőséget jegeljük egy kicsit. Biztos vagyok benne, hogy nem csak Zoltán olvassa a blogot a képviselők közül, hanem mindenki. Még nem éreztek magukban annyi bátorságot, hogy hozzá is szóljanak. De ami késik, nem múlik. Névvel vagy név nélkül is megmutathatják magukat. Jó lehetőség a napi kapcsolattartásra, vitára. Ők másképp látnak dolgokat, mint mi, mert több mindenről tudnak( a szó legnemesebb értelmében). Mi azonban nem. de segíteni akarunk!. És ez a blog arra szolgál. Nézd meg, a hétvégén gyarapodott a blog ,nem is kevés taggal. Egy idő után egyre többen próbálják majd elmondani a véleményüket. Végül tényleg Zánka falu közösségi portáljává válhatunk.

Zánkanári 2011.01.24. 21:02:51

@Naplemente: Kedves Naplemente! 11.35-ös hozzászólásod első felével nem tudok egyetérteni! Ne haragudj, de a blogban elhangzó bejegyzéseket és kommenteket nem tartom pusztába kiáltott szónak. Ugyanis ez a műfaj "lassú víz". Egy kicsit türelmetlen vagy. Sőt nem is kicsit, nagyon. 18 napja folyik a diskurzus ebben a formában és már e rövid idő alatt is született 9 bejegyzés és 130 komment. Rengeteg értékes hozzászólás. Ezek egy része leereszti a gőzt, de a nagyobb része gondolkodni próbál Zánka érdekében, mint ahogy Te is. Véleményem szerint Zánkán a választói vélemény nyilvánítás területén az elmúlt húsz év legnagyszerűbb dolga történik most velünk. Én ezt értékelem. Arra kérlek, értékeld Te is!
Még egy dolog: Semmi körülmények között sem gondolom, hogy bármiféle petíciót kellene nekünk benyújtani. Ez nem a blog dolga. A mi dolgunk a nyilvánosság biztosítása, a beleszólás lehetőségének életben tartása. Ami eddig nem állt rendelkezésünkre, nem volt felülete. Most van, használjuk!
Mindamellett természetesen értem a felháborodásod bizonyos ügyekben, de a blog keretében a vélemény nyilvánításon kívül nincs eszközünk, legalábbis én nem szeretném, ha vindikálnánk magunknak!

palimadár01 2011.01.24. 22:43:03

Hoppácska!Kedves Naplemente, és mindenki, aki a blogot olvassa!
Még hogy nem érünk el semmit a blog működtetésével! Nézzétek meg a Zánka tv weboldalát(www.zankatv.hu), -felkerült a képviselő testület alakuló ülésének videója, benne a polgármester programbeszédével.

Naplemente 2011.01.25. 00:00:25

@palimadár01: Csakugyan, tényleg fent van, felkerült a képviselő testület alakuló ülésének videója, ismételten megnéztem, de ezt a tényt, - hogy felkerült - nem tartom egy nagy durranásnak, különösebb eredménynek, és ha ez a mi vélemény írásunk eredménye, akkor ez szerintem egy kissé soványka eredmény.
Én lehet, hogy egy kicsit türelmetlenebb ember vagyok,mint az átlag, bátornak, vagy "vak lónak" sem érzem magam, de szeretem kimondani a véleményem, annak ellenére is, hogy tudom nem minden falubeli lakótársam ért velem egyet. Engem egyébként komolyan foglalkoztat az a gondolat, hogy feladom névtelenségem - erre inspirál egyébként Varga Zoltán magatartása, ha Ő meri vállalni a nevét akkor én is, tudniillik, amit eddig leírtam névvel is tudom vállalni bármikor.
Abszolut nem a harag beszél belőlem, én szívből utálom a "ráérünk még, majdcsak megoldódik minden magától" magatartást. Én ha szólok valamiért, és még igazam is van, nem bírom elviselni, hogy ne történjen semmi, és lehetőleg azonnal. Ha nem így van, nem így gondolják egyesek, akkor mi a jó "fenének" ez a véleményoldal? Akkor felesleges, mi leírjuk, egymásnak elmondjuk, hogy mit gondolunk a jobbításról, akiknek meg meg kellene hallani, befogják a fülüket, vagy homokba dugják a fejüket. Ez így nem megy, ide is dörgölőzni meg oda is, ez struccpolitika, ezen szeretnék, vagy talán vannak mellém álló társak,- és akkor szeretnénk változtatni.
Az meg egyszerűen bosszantó, amit egyik blog-társam javasolt, hogy egyenlőre jegeljük a dolgokat. Ne jegeljünk olyan dolgokat, még két napra sem, ami azonnali intézkedést igényel.
Korábban leírtam, ilyen a Honlap, és a Művelődési Ház ügye. Pontosan ezek a kétes, az embereket irritáló, bosszantó dolgokat kellene azonnal megoldani, én abszolut nem vagyok a híve annak, hogy kerülgessük a problémákat, mint macska a forró kását.
Szerintem pontosan az a feladata ennek blogoldalnak, hogy az általunk, és falu lakosai által jogosan felvetett gondokat azonnal orvosolják azok, akiknek ez a feladata, ezért adtuk a kezükbe a falu irányítását.

bebíró 2011.01.25. 08:58:06

@Naplemente:
Kedves Naplemente!
A névtelenségen én is sokat gondolkodom. Azt hiszem, vagyok abban a helyzetben hogy nincs/nem lenne szükségem bebíróként írogatni, DE szerintem a falu egy jórésze ezt nem teheti meg, mert ő, vagy valamely családtagja függő helyzetben van, sőt adott esetben az egzisztenciája múlhat azon, hogy mit ír le, vagy mit mond ki hangosan. Persze szép dolog, ha valaki ezt vállalja (ide lőjjetek), de ha mondjuk a családját kell eltartania, és ennek érdekében ezt nem vállalja fel, egy percig sem tudom elítélni, ellenben azt, aki ugyanezt, mármint az ítélkezést velük szemben megteszi. Mielőtt bárki túlzó aggodalmaskodással vádolna, szeretném emlékeitekbe idézni akár Marika, akár Aranka esetét. Döntse el mindenki!
Másrészt viszont egyetértek Zoltánnal abban, hogy a képviselőknek lehetőség a név vállalása, hogy egy-egy döntést, illetve annak hátterét, vagy utólag felmerült kérdést, adott esetben éppen itt nyilvánosan, meg tudjanak indokolni (írom ezt anélkül, hogy bármelyik képviselőtől elvárnám, hogy minden energiáját a blog olvasására és folyamatos reagálásra fordítsa). Szerintem ez éppen hitelessé teszi őket. Szép napot! B.

Naplemente 2011.01.25. 11:26:43

@bebíró: Kedves bebíró. A véleményeddel teljes mértékben egyetértek, tökéletesen igazad van, meggyőztél. Kösz.
Hozzászólásodba belekötni lehetetlen, ezért gratulálok, igaz mit jelent ez?? majdnem semmit. Üdv. n...e.
süti beállítások módosítása