A hír szent, a vélemény szabad

Ars poetica:

Közélet, helyi politika, kultúra, turizmus bor és stílus ... egy kicsit másként, mint ahogy megszoktuk. Mi..., itt..., Zánkán.

Új kommentek

Címkék

100 milló forint (1) 60 millió forint (1) a (1) adóemelés (2) adókedvezmény (2) advent (1) alakuló (1) alkotmány (1) állami apanázs (2) állami normatíva (3) alsóörs (1) amc (1) amen (1) apeh (1) aprópénz (1) a kis jézus megszületett (2) balatonfüred (2) béremelés (1) beszélgető show (1) bíróság (1) bizottság (1) bóka istván (1) bölcsőde (1) boldog új esztendőt (1) bor (4) borászat (4) borkóstoló (3) bormarketing (1) btk (1) bu 10 (1) bv (1) célkitűzés (1) civil szervezetek (4) család (2) csipkerózsika (1) csőd (1) csónakkikötő (2) demokrácia (3) együttműködés (4) éjféli mise (1) életképtelenség (1) élmény (4) facebook (1) fapuma (1) fényes jövő (1) filep miklós (1) fiúk a klubból (1) forralt bor (1) fövenyfürdő (3) gazdaság (5) gazdasági csapda (2) gazdasági program (1) gladiátor (1) gundel károly (1) gyermek (1) gyes (1) gyic (2) hatalom (1) hatalom hálójában (1) hegyestű (1) hellókarácsony (2) Heltai Jenő (1) helyi adó (2) helyi politika (4) hiány (1) hitelfelvétel (1) hofi géza (8) horgászhely (2) ifjú titán (2) indapass (1) intézmények megtartása (1) in medias res (1) iskola igazgató (2) jegyző (2) káli medence (1) Karácsony (1) képviselő testület (9) Kern (1) kistermelők (1) Kis Herceg (1) költségvetés (1) kommentelők (2) közélet (4) közlekedés (1) közművelődés (1) közoktatás (1) közpénz (1) kultúrház (3) kútfő (2) liba vacsora (2) Lídia Borház (1) lidó (1) madách imre (1) mainstream (2) Márai Sándor (1) margó (1) médiapiac (1) megszorítások (1) metró építés (2) mikepércs (1) munkahely (1) munkahelyteremtés (3) művelődésszervező (5) nagy kulturális hátraarc (2) nagy megindulás (1) nagy vagy (1) nick név (1) nivegy völgy (4) nosztalgia (1) nyilvánosság zánkán (2) önfeláldozás (1) önkormányzat (8) ön kormányzatiság (1) orvosi ellátás (1) óvoda (1) pályázat (2) parti sétány (1) percemberke (2) Pilátus a credo-ban (1) polgármester (10) polgármesteri programbeszéd (1) Presser (1) profitcenter (1) programbeszéd (1) programszervezés (2) programturizmus (1) ptk (1) regisztráció (1) rendezvények (5) rendőrség (1) repül a nehéz kő (1) Saint-Exupéry (1) saját (1) slussz passz (1) St. Márton (2) stratégia (2) struktúraváltás (4) sült gesztenye (1) sümegi vár (1) Szent Balázs-hegy (2) szerkesztő urunk (2) szilveszter (3) szja (1) tagore sétány (1) tágra nyílt szemek (2) Tagyon-hegy (2) támogatás (2) tdm (3) tervezés (2) tímár péter (1) tragédia (1) turizmus (9) turizmusfejlesztés (1) turizmus marketing (5) tv interjú (1) újbor ünnep (3) új évi köszöntő (1) ülés (1) üvegtigris3 (1) üzemeltetés (1) vagyonfelélés (1) vaksi sors (1) választási ígéretek visszavonása (2) választójogi törvény (1) vendég elégedettség (4) vincze ottó (1) virtsaft (1) vita (1) vonzerő (4) weboldal (1) wlassics gyula díj (2) zánkai hírmondó (2) zánkanári statisztka (1) zánka tv (6) zimmerferi (4) zorán (2)

Pihenőpálya - újratöltve

2011.04.03. 13:41 :: Zánkanári

A kép hál' Istennek nem Zánkán készült. Nálunk ilyen irányú problémák nem nagyon vannak. Hogyan került akkor mégis ide ez a felvétel? Településünk turizmusának szimbóluma. Ha nem javítjuk meg a hintát, nem cseréljük ki a törött alkatrészeket, nem festjük le, senki nem ül fel rá. Esetleg kialakíthatunk rajta még egy ülőkét, hogy kétszer annyi gyermek szerezhessen örömöt használatából, de építhetünk mellé egy csúszdát, vagy egy homokozót is, tehát még fejleszthetjük is annak érdekében, hogy egyszerre többen és jobban érezhessék magukat. Csak azt kell eldöntenünk, mi a célunk. Szeretnénk egy gyermekzsivajtól hangos játszóteret, vagy nem szeretnénk. Egy biztos, így nem maradhat a mi hintánk, mert így nincs benne köszönet, sőt kárára lehet használónak és tulajdonosnak egyaránt.

A mi turizmusunk is hasonló problémákkal küzd, aminek a gyökere az alap döntés meghozatalának hiányában rejtőzik: Nem tűzzük ki a célunkat! Ne mondjuk azt, hogy a jelen helyzet nem kielégítő sem a lakosságnak, sem az önkormányzatnak, változtatni kell.

Miért? Azért, mert a családok turizmusból származó bevételeik drasztikusan lecsökkentek, tartalékaik elfogytak, gyermekeik felcseperedve kénytelenek munka hiányában elhagyni a települést a boldogulás reményében. A másik oldalról nézve az eseményeket sem rózsás a helyzet: az önkormányzat bevételei is csökkennek, de ebben nem ez a legveszélyesebb, hanem az, hogy az állami oldalról érkező normatíváknak szolgáltatjuk ki a település költségvetését. A normatívák pedig nem igazán mutatnak növekedést az elmúlt években, sőt a jövőben csökkenés várható. A másik települési szintű probléma, amit a gazdasági potenciál elhanyagolása okoz, az a lakosság elöregedése, hiszen a fiatalok elhagyják Zánkát munkahely hiányában. Ez az irány amellett, hogy problémát okoz az intézmények gyermek utánpótlásában, egyre növekvő tenni- és finanszírozni valókat ró az önkormányzatra, amit az állami apanázs csökkenésével önerőből egyre nehezebben lát el. Érezhető a folyamat végkifejlete: vagyonfelélés, hitelfelvétel, majd csőd! Egyszóval életképtelenség.

Amint bebizonyítjuk magunkról, hogy életképtelen a település, az állam lépni fog. Még megérhetjük, hogy Balatonfüred egyik kerülete leszünk valamikor a távoli - vagy nem is oly távoli - jövőben. Egy - a szociológiában úgynevezett - "alvó település", ahol az emberek laknak, de munkahelyek hiányában naponta eljárnak dolgozni a közeli-távolabbi településekre. Nem tűnik fényes jövőképnek. Hacsak nem vesszük kezünkbe a sorsunk irányítását.

Erre két út lehetséges: A jelenlegi Testület felismeri valódi feladatait a település fejlődése érdekében és teszi, vagy jöjjön egy új összetételű képviselő testület, olyan, amely elkötelezett híve a turizmusfejlesztésnek, a jövőkép saját alakításának.

A fentiekből láthatjuk, miért nem elfogadható a feltett kéz, a várakozó álláspont a Testület részéről, mert ketyeg az óra. Minden egyre lejjebb csúszik. Majd a csőd pillanatában nem lehet arra hivatkozni, hogy az állam cserben hagyott minket. A lakosság akkor majd joggal kérdezheti: Mit tettünk a saját érdekünkben? Vártuk a szebb jövőt, hátha az állam meggondolja magát és elönti településünket a szükséges mennyiségű pénzzel, vagy végiggondoltuk saját érdekeinket és megtettük a kellő lépéseket településünk felvirágoztatása érdekében?

Mert igaz a mondás: "Segíts magadon, az Isten is megsegít!"

32 komment

Címkék: turizmus önkormányzat csőd képviselő testület célkitűzés hitelfelvétel vagyonfelélés állami normatíva turizmusfejlesztés életképtelenség

A bejegyzés trackback címe:

https://zankanari.blog.hu/api/trackback/id/tr732795965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyúlcipő 2011.04.04. 21:43:51

Eddig példaképként állítottam minden ismerős,
barát elé kis falunk vezetését.
Itt nincs botrány(legalábbis hangos),nincs
hitel,intézményeink anyagi biztonságban
dolgozhatnak.
Nem beszélve a vérrel,verejtékkel felépített
tornateremről,és a felújított orvosi rendelőről.Ez a két régóta futó projekt elkészült.
De mi lesz ezek után?
Új célok,kihívások kellenek!
Kellenek?
Túlélünk,vagy kockáztatunk és fejlesztünk.
Ez itt a kérdés!Én nem tudom a választ,igaz
nem is vagyok a polgárok által választott
képviselő.
De mint tudjuk ők sem Istenek,csak okosabbak
tapasztaltabbak nálunk.
Azért lettek megválasztva.
Azért bízunk bennük.
Azért hallgatunk rájuk.
De az Istenek hallgatnak!
Talán elfáradtak.
Talán összevesztek.
Talán ők sem ismerik a jövőt.

De továbbra is:Hajrá Zánka!

Varga.Zoltán 2011.04.05. 00:29:35

Hajrá Zánka! Mi nem tartjuk Istennek magunknak, dolgozunk. Havonta legalább egy alkalommal nyílt testületi ülésen beszámolunk munkánkról.Az összeveszés helyett abban bízunk, hogy a pozitív gondolkodással történő összefogás viszi előbbre a falú ügyét. Sajnos, nem tudom megállni, hogy le ne írjam szakemberként, a Pannonhalmi borbemutatón akik ott voltunk - kb.70 zánkai - nagyon jól éreztük magunkat és szakmailag is hasznosan töltöttük az időt. Kár, hogy a jelen nem lévő bloggernek nem tetszett. Lehet, nem csak a választott képviselőtestületben van hiba?
Hajrá Zánka.

Zánkanári 2011.04.05. 22:28:56

@Varga.Zoltán: Kedves Zoltán! A pannonhalmi borkóstoló biztos vagyok benne, remek program volt, jelen sorok írója is részt vett volna rajta, ha nem éppen áruba bocsátotta volna munkaerejét, már csak a megélhetés miatt. A gondolkodásomat nem is a szakmai hasznossága indította be, hanem az, hogy a vendégek számára ingyenes kóstolót a zánkai önkormányzat finanszírozta. Ha azért tette mindezt, hogy a borkultúrát népszerűsítse, akkor helyi borászt, vagy borászokat részesítettem volna előnyben. -És ezt pont neked magyarázom?
Ha a szórakoztatás volt a cél, pedig kultúrházi programként ez a sanda gyanúm, akkor ezeket a kóstolóprogramokat tisztes belépődíjért szokták szervezni. - Ezt már megint neked magyarázom? Te ezt pontosan tudod!
Mindamellett különösnek tartom, hogy képviselőként nem jut eszedbe polgármesterünk sötét hangvételű expozéja a település költségvetési vitájában, megszorítás hegyeket prognosztizálva. Mindeközben ingyen mulat a nép az adóforintokból. Ez engem egy régi trükkre emlékeztet. Úgy hívták, hogy "Panem et circenses."
Ahogy ez az ősi Rómában is nagy divat volt...

lidércfű 2011.04.06. 01:43:30

Kedves blogíró Társak, most már nem tudom megállni, hogy ne szóljak!
Képviselő Urunk hozzászólása bőszített fel, de nagyon kikényszerítve, hogy véleményemet leírjam néhány mondatban.Úgy tűnik havonta egy alkalommal dolgoznak."...beszámolunk a munkánkról" -írja Varga Zoltán.Mit jelent a beszámoló??? Ki számol be és miről??? A Polgármesternek valóban be kellene számolnia, hogy a két testületi ülés közötti időszakban mit dolgozott.(Mármint a Faluért, -és nem a (fő)munkahelyén!)Persze ha meggondolom, ilyen 4 éves gazdasági program és Polgármesteri célkitűzések mellett nincs is szükség összeülniük még ilyen gyakran sem.Így akár nyugodtan lemondhatnának a tisztelet díjukról is, ennyi munkát nyugodtan elvégezhetnének a falujuk iránti szeretetből! Van akinek ez az összeg fél havi keresete, és naponta be kell járnia a munkahelyére és 6-8 órát dolgoznia kell, s családot eltart, gyereket nevel.Ugyanis felháborítónak tartom, hogy a pénz hiányra hivatkozva béreket vonnak meg például az iskolától,(túlóradíjak-elvégzett munkáért)vagy különböző programok díját kellett lehúzni az intézmények költségvetéséből.(gyógytorna, ovi-foci,...)S ezzel szemben az Önkormányzat (az adózók)pénzéből ingyen kostóltatja a Pannonhalmi borokat. Kérdezem!!! Miért nem a helyi borosgazdákat támogatja az Önkormányzat,(ha már van szórni való pénze), hisz vég nékül sorolhatók a környezetünkben fellelhető jó minőségű borok. Ha meg nincs pénze, akkor amúgy is megtámogatják a falu rendezvényeit a helyi gazdák.Csak azt kellene tisztázni, hogy van pénz, vagy nincs pénz??? S hogy a gondolatot folytassam említésre méltó még az ingyen szórakoztató műsorok.Mindannyian tudjuk hogy ezek kemény pénzekbe kerülnek. (lásd:Berecz András)Csak az a kérdés hogy ki fizeti meg??? Az Önkormányzat vagy a szórakozni vágyó emberek??? Én azon a véleményen vagyok, hogy aki szórakozni akar az fizesse meg az árát! Az Önkormányzat pedig koncentráljon a kötelezően ellátandó feladataira,(van belőle bőven) és az egyik kezével visszatartott forintokat ne szórja a másikkal észnélkül.Már csak azért sem, mert a bevételi oldal növelésének lehetőségére nem tud megoldást keresni, vagy nem akar??

zánka 2011.04.06. 11:39:25

Kedves Zánkanári, kedves lidércfű. Nagyon, de nagyon örülök, hogy megelőztetek a a fenti hozzászólásotokkal, mert tegnap reggel, miután elolvastam alpolgármesterünk veretes , öntelt, kioktató hozzászólását (bár ez már nem újdonság ezen a fórumon), nékem sajnos kissé felállt a szőr a hátamon. Elolvastam még egyszer, hirtelen késztetést éreztem az azonnali válaszra, de próbáltam magam nyugtatni, várjak egy kört, had ülepedjen az egész hozzászólás.
Én, remélem más sem gondolta, feltételezte, sőt ezt nem is írta le senki, hogy Ő, Ők Istenek lennének, vagy annak képzeli magát, ami elég nagyképűnek hangzik. (Ezt így én le sem mertem volna írni!!!!) Ő leírta. Sőt minden hozzászólásában, blogjában "szakemberként" tünteti fel magát, ezt le is írja.Én ezen nem vitatkozom, biztos az, sőt nagyon jó, de más, szerényebb szakember is van Önön kívül településünkön, ők is jók, esetleg kiválóak saját területükön, mégsem hangoztatják ezt állandóan, kioktatóan. Tudja kedves "alpolgármester" úr, én már egyszer, na nem figyelmeztettem, mert Ön ezt nagyon rossz néven venné, hanem csak szóba hoztam a "magas lovat", amire úgy képzeli, hogy felült, felültették. Ezt ugye tudja, hogy nem véletlenül tettem, bőven okom van rá, okot szolgáltatott rá!!!!
Igen, dolgoznak, ezt senki nem vitatja, de----- mennyit, és főleg mennyiért????? Kinek a pénzén - adófizetők - és főleg ilyen költségvetési nehézségek mellett, én titkon reméltem, hogy Önök között lesz valaki, aki felveti, felajánlja a tisztelet-díját, vagy annak egy részét a nehéz helyzetben levő falunk megsegítésére. Nem tették, lelkük rajta, csak akkor a továbbiakban ne papoljanak a felelősségről, szolidaritásról, adófizetési morálról.
Tudja tisztelt képviselő, "alpolgármester" úr, én ezt a szolgálatot, amit Önök betöltenek, ténylegesen szolgálatnak gondolom, a szó szoros értelmében, de nálunk (Zánkán) sajnos ez nem így van.
Tisztelt uram, én csak szerettem volna felhívni a figyelmét, nem csak engem irritál az ön modora, "akár lekezelő modort" " is írhattam volna, hanem sok olyan embert, nagyon sok üdülőtulajdonost, akik nem akarnak, vagy nem mernek valamilyen okból vitatkozni Önnel. Ugye emlékezik még a tavalyi üdülőtulajdonosokkal, gondjaikkal, bajaikkal foglalkozó fórumra??? (Ott tényleg adta magát, a vélt igazsága tudatában, ezt a fórumot mi is láttuk, meg is van róla a véleményünk)
A borkóstolóval kapcsolatban az én véleményem is elég lesújtó, de ezt már az előttem szólók nagyon szépen leírták, tökéletesen egyetértek velük.
Higyje el Tisztelt uram, én nem oktalanul bántani akarom Önt, csak tanácsolni szeretném: egy kicsivel több "szerénység", főleg ebben a "nemes" szolgálatban, amiben Ön is - önként - részt vállal.

lidércfű 2011.04.07. 01:23:42

Kedves Mindenki!
A következő kiegészítést még csatolnám előző írásomhoz.
Idézem Török Gyuláné független képviselőjelölt választási programját. (2010.szeptember Hírmondó)"-A sportélet fejlesztése, a szabad terekre ping-pong asztalok kihelyezése.Az iskolai tornaterem, a futballpálya legyen a mindennapos testnevelés és a tömegsport színtere.

**Támogatom, hogy a sportélet fejlesztésére, többet áldozzon a falu,** hisz a sport segítségével az egészséges életre nevelés is megvalósulhatna falunkban."
Nagyon szép, és egyetértek vele!
De figyeljük meg miként változott azóta a helyzet.Az ovi -foci egy évre 60.000.-Ft. Az intézmény költségvetéséből kihúzva takarékos gazdálkodásra hivatkozva.!!!
Apuka focizzon a gyerekkel, vagy nyúljon a zsebébe és fizessen ha tud.
Gyógytorna- egy évre iskola költségvetéséből kihúzva ugyanazon okok miatt!!! Naponta halljuk, látjuk Tv-ben olvashatjuk az újságban, hogy mennyire megnövekedett a gerinc- és mozgásszervi megbetegedésben szenvedő emberek száma.Talán törekednünk kellene a preventív tevékenységek szorgalmazására már a gyermekkorban, az egészségmegőrzés érdekében.Mindezt szolgálnák fent nevezett tevékenységek.Az én problémám ezzel kapcsolatban az, hogy takarékos gazdálkodásra hivatkozva megvonja az intézményektől a Képviselőtestület a támogatását ezekre a tevékenységekre, míg ezzel szemben hasonló, vagy nagyobb összegeket "eltapsol" az Önkormányzat költségvetéséből szórakozás jegyében (Szilveszteri Buli,Berecz András, Pannonhalmi Borkóstoló, ....stb).Én az ifjúságot és az egészségmegőrző tevékenységeket támogatnám, döntse el ki-ki meglátása szerint. De a Képviselőknek ebben a kérdésben is mint sok egyéb más kérdésben is,igenis nagy felelőssége van!

lidércfű 2011.04.07. 01:35:08

@lidércfű: Bocs, ez kimaradt: Gyógytorna -egy évre iskola költségvetéséből 450.000.-Ft (Berecz András 1 óra 150.000.-Ft, Borkóstoltatás 1-2 óra Kb 100.000.-Ft, Szilveszter meg már leírtuk sokszor, hogy mennyi.)

mirr murr 2011.04.07. 08:32:09

Kedves Mindenki!

Ez a borkóstoltatás, már leírtam ezen fórumon többször, hihetetlen nagy öngól volt.
Szép program, jó program DE nem Zánkán.
Olyan településen, melyen ősi hagyományai vannak a borászatnak, ahol jobbnál jobb borokat lehet találni, (elemzésemért még Varga Zoltán Úr is megdicsért)oda nem szabad, nem illik ilyen rendezvényt szervezni.
Ha ezt a helyi borosgazdákkal bonyolították volna le, megemelem a kalapom és azt mondom, végre egy kis lojalitás. Nem, nekünk van egy kis pénzünk, akkor beletesszük más zsebébe.
Egyébként úgy érzem, programszervezőink kicsit el vannak tájolva a programok szervezésének a terén. Ugyanis: kimondva kimondatlanul a kultúra is árú, ami pénzbe kerül és meg kell fizetni. Jelen esetben vagy belépőjeggyel követlenül a néző által, vagy nem közvetlenül az adóforintjainkból az Önkormányzat által.
Nálunk ez utóbbi történik.
Nézzünk körül még hol!
A Berecz András est nagyon jó volt, de kérek mindenkit nézzen utána, mely településeken volt ingyenes.
Fesztiválok kivételével (mely tudjuk profitot termelő) SEHOL!
Pellengérre állítva még programszervezőinket, folytatom: márciusban milyen programot szerveztek?????
Egy azaz egy darab filmvetítést!!!!
170 ezerért!!!!!
És itt jön a képbe Aranka hozzászólása, hogy ilyen megbízási szerződéses munkaviszony NEM LÉTEZIK!!!!!!
Ki az a buta, aki akkor is fizet nem kevés pénzt, amikor a munkavállalója nem dolgozik.
A válasz: Zánka.
És én ezért szégyellem magam a helyükben is.

Utolsósorban pedig teljesen egyetértek lidércfűvel, hisz látjuk: egyik oldalon megszorítások, a másik oldalon pénzherdálás.
Az ovi és iskola költségvetéséből egyébként nagyon sok tétel le lett húzva, közben évi 2 millió a programok szervezéséért.
Emlékszünk: a bölcsi bezárásának ötlete 3 millió forint hiánya miatt "vetődött" fel, közben 2 milliót elköltünk a semmire.
Azért is : hajrá Zánka!
M.M.

zánka 2011.04.19. 16:34:51

Kedves mirr murr. Sajnálom, de közel 11 nap halgatás után nincs más lehetőségem, mint "TÉGED", mint utolsó kommentelőt megszólítanom, mivel lassan két hete mindenki hallgat mint a sír. Nagyon sajnálom, hogy ennyire bele unt mindenki a párbeszédbe, vélemény nyilvánításba, kár, hogy elfogyott a spiritusz, mindenki....eddigi hozzászóló bevonta a vitorlát. Én a magam részéről, ha TI is úgy akarjátok, nem erőltetem a dolgokat, ha halálra van ítélve a Zánkanári-Zánka Véleményoldala, akkor adjuk meg az illő végtisztességet, búcsuztassuk kellő tisztelettel, és alázattal. Ennyi volt, ez kifújt, ebben nincs több lehetőség, reméljük, én legalábbis remélem, hogy rövidesen lesz egy új ember, egy Zánkanári 2, aki képes lesz, nem csak önös érdekek mentén tovább vinni ezt a nem is olyan rossz véleményoldalt.
Ha ez az "ÖNÖS ÉRDEK" kifejezés, megfogalmazás valakit sért, kész vagyok bővebben vitatkozni, elmondani a véleményem az eddigi.... szerintem teljesen meddő és felesleges véleményáradatról, ami ezen a fórumon eddig megjelent.
Könnyű, de nem igazán úri gesztus, amikor a lovak közé csapunk, és utána a gyeplőt hátrahagyva leugrunk a kocsiról, lesz ami lesz, én kiszálltam le.......sz......om a többi kommentelőt, vigyék el ők a balhét, hiszen én csak a tippet adtam, mosom kezeimet, nem én vagyok a hunyó!!!! Hát uraim és hölgyeim ez az ami nem egészen tisztességes, ez az ami nem egészen ferr.
Még annak ellenére is sajnálom a blog megszűnését,- mert megszűnt,- az már világos és egyértelmű - hogy nem értünk el semmilyen kézzel fogható eredményt, de legalább ---- remélem ---- sok sok ember elolvasta a lakóhelyünkkel kapcsolatos véleményünket, és ki ki a maga belátása szerint fog szavazni a következő választáson.

Mindenkinek kellemes Husvéti Ünnepeket kívánva bucsuzom, .....az újra indulás reményében bízva Zánka.

bebíró 2011.04.19. 17:41:09

Kedves Zánka!
Ennyire nagy baj szerintem nincsen!
Metszegetünk, lekötözgetünk, lassan permetezni is kell, kertet rendbe tenni, nap végére elfárad az ember, ilyenkor még a klubok is visszavesznek, sőt tán némelyik szünetel is nyáron. Ha valamilyen aktualitás van, itt úgyis összefutunk. A NAGY dolgainkat (hehe) meg lehet, hogy jobb is télen átgondolni, átbeszélni, átbillentyűzni kis tűz, meg pohár bor mellett a virtuális világban, a virtuális találkahelyünkön. Szóval ne csüggedj el! B.

zánka 2011.04.19. 19:49:38

Kedves bebiró !
Nagy baj szerintem sincs, legalább is ezen a területen, fórumon nincs, természetesen mindenki teszi a dolgát, gondozza a szőlőjét, fejtegeti a borokat - sajnos engem kihagyva -, mert én is szeretem az igazán, az "igazán" jó borokat, amikhez ma már nehéz hozzájutni, legalább is az áruk miatt, de ez legyen az én gondom.
Én természetesen megértem azokat a lakótársaimat, akik előtérbe helyezik - és ez a természetes - a saját gondjaikat, dolgaikat, feladataikat, szőlőt, gyümölcsöst, házikertet, fűnyírást, - ezeknek a feladatoknak az elvégzése most aktuális. Jó munkát kívánok!!!!
Megfogadom a jóindulatú, remélem jóindulatú tanácsodat, én is próbálok visszavenni a pörgésből, próbálom felvenni blog társaim tempóját, -- remélem sikerül!!!
Azért még egyszer leírom: VAN BENNEM EGY TÜSKE, egy-két dolgot nem értek, legalábbis teljesen nem értek, lehet, hogy bennem van a hiba,- végül is ezt is elismerem.
Én nem csüggedek, amig lesz olyan téma, hozzászólás, amihez hozzáfűzni való gondolatom, véleményem van-lesz, addig én aktiv maradok, remélem ez másokat is érdekel, mert csak így érdemes.

palimadár01 2011.04.23. 13:56:57

@zánka:
Könnyű, de nem igazán úri gesztus, amikor a lovak közé csapunk, és utána a gyeplőt hátrahagyva leugrunk a kocsiról, lesz ami lesz, én kiszálltam le.......sz......om a többi kommentelőt, vigyék el ők a balhét, hiszen én csak a tippet adtam, mosom kezeimet, nem én vagyok a hunyó!!!! – Milyen balhét kell elvinni , kedves Zánka? Szerintem dühös vagy, mert nem olvashatsz olyan sok bejegyzést, mint a téli időszakban. Én is vágyom arra, hogy olvashassam a bejegyzéseket. A különbség csak annyi, hogy nem vagyok türelmetlen. Zánkanári elkényeztetett bennünket azzal,hogy rengeteg bejegyzést írt az elején, és azt várjuk tőle, hogy ilyen intenzitással folytassa.Ha lesz mondanivalója, azt közölni is fogja, szerintem. ha valaki egy ilyen típusú blogot bevállalt, nem fogja abbahagyni.

zánka 2011.05.01. 19:39:57

Most jöttem haza a "ZÁNKAI MAJÁLISRÓL", ismételten kellemesen csalódtam, minden nagyon jó, minden nagyon kellemes volt. Lehet, hogy elfogult vagyok, de most tényleg az nyert - a főzésben - aki tényleg nagyon megérdemelte. Az eddig eltelt 364 évszázad alatt tényleg ma ettem a legjobb gulyáslevest, egyetlen problémája, hibája volt, nagyon forró volt!!! Ez legyen a legkisebb gond, tényleg nagyon finom volt, finomabb mint a borod....Pali. A marha farok tényleg különleges "ÍZT" adott, na meg a "CSIPETKE" a gulyásnak, hát igen, így kell ezt csinálni. Köszönöm, nagyon kellemesen, barátian elbeszélgettünk,anekdótáztunk, szóval jól éreztem magam. Gratulálok, és előre drukkolok a várható apák napja ünnepségnek, remélem,létrejön.
Csak így tovább, 2 évestől 80 évesig, mert így, minden korosztály képviselte az ünnepet, emelte a hangulatot. Bánhatja, aki nem volt jelen, remélem legközelebb még ennél is többen leszünk.
Aki dolgozik holnap, örüljön neki, hogy még dolgozhat, kellemes hetet kívánok: Zánka

zánka 2011.05.01. 19:44:31

Bocs ez a 364 évszázad nem igaz, ez 3/4 évszázad, azaz durván 75 év akart lenni eredetileg, csak elírtam, de észrevettem a hibámat.

világutazó1496 2011.06.07. 17:53:48

@zánka:
Kedves Zánka!

Én már nem nagyon bírom szó és kérdések nélkül...:)
ismét volt egy hétévégi rendezvény, naná-val, pávakörrel... hogy sikerült? Hogy érezted magad?
Én sajnos nem tudtam elmenni, de nagyon érdekelne a véleményed. Már, ha ott voltál persze...

világutazó1496 2011.06.07. 17:55:32

Egyéb kérdésem is lenne MINDENKIHEZ, aki olvas minket.
A képújságban érdekes hír fut: MEGSZŰNIK A ZÁNKA TV. Tud erről valaki esetleg valami közelebbit?

zánka 2011.06.07. 19:07:14

Kedves világutazó1496.
Roppantul örülök....én is,(remélem más is akad a régiek közül) hogy valaki végre megszólalt, főleg annak, hogy engem szólítottál ismételten meg. Hát igen, kérdések bennem is fogalmazódtak, minden nap bele-bele néztem a levelezésbe, de sajnos csak a nagy csend, hallgatás. Végre valaki megszólalt!!!!!
Mivel megszólítottál, elmondom, ott voltam a rendezvényen, mármint a Nanán,nékem tetszettek, főleg a pávakörrel közös produkció volt nagyon jó, kár, hogy a Pávakörből hiányzott?????, röviden nem vett részt két "igen prominens", állítólag "jó" hangú szereplő, kár, hogy ők rendszeresen válogatnak, "válogathatnak" a szereplési lehetőségek között, de ez nem furcsa, aki ismeri őket, az tudja miért.(Tornaterem Átadás). Kár, hogy a Népdalkör tagjai, vezetői, ezt szó nélkül hagyják.
Nocsak azért írtam le, mert kérdezted a véleményemet, elmondtam.
Egyébként ahogy nézegettem a dolgokat, az embereket, gyerekeket, mindenki, de főleg a gyerekek láthatóan nagyon jól érezték magukat, főleg a felfújható csúszda volt a sláger.
Az ételekről, italokról nincs tapasztalatom, mert nem fogyasztottam, de láttam, sokan ettek, ittak, tehát az is jó lehetett.
Ötletes, kedves dolog volt a pálinka-kínálás, na meg a Herceg úr produkciója is kellemes színfolt volt, irigylésre méltó az egyéni,furcsa koreográfia, de hát ez nem csökkentette az est színvonalát.(szerencse, hogy a gravitáció nem győzte le).

A ZÁNKA TV megszűnéséről nem hallottam, remélem a hír nem igaz, nagy kár lenne, mert igen népszerű a nézők között.

világutazó1496 2011.06.26. 22:56:35

Kedves Zánka!

Én is aludtam kicsit, de azt hiszem ez itt már jó szokásunk lesz. Talán ha jönnek a hosszú téli esték ismét...
Téged szólítalak meg ismét, mert ezek szerint néha te is itt vagy, olvasgatsz, és úgy vettem ki a hozzászólásaidból, hogy a programokra is eljársz.
Nem egészen értem, amit Pávakörről, azaz két tagjáról írtál. Vannak köztük esetleg akik szólókarriert futnak be éppen?
Herceg úr produkciója a gravitációval... ugye nem az akire és amire gondolok?????????

Zánka Tv egyelőre működik, de azt beszélik, hogy csökkentették a támogatását.
Tényleg kár lenne érte...
Remélem, azért más is megszólal még a nyár folyamán. Jó lenne, ha esetleg a nyaralók is elmondanák véleményüket kis falunkról, működéséről, programjairól.

zánka 2011.06.28. 15:49:02

Igen! Már előre örülök és bánkódok is az általad emlitett hosszú téli esték miatt, pedig azoknak is meg van a bájos varázsa. "Gyermekkori emlékek". Havas téli esték, mesék, rádió hallgatás,pattogó tűz a kályhában.
Örülök, hogy ismételten "éngem", vagy "engem" szólitottál meg, (ezt a két szót örökké keverem), tényleg szeretek keresgélni az interneten, kapcsolatokat teremteni, véleményt cserélni.
Igen, néha el-el járogatok programokra, de kizárólag amihez kedvem van. Hálisten eddig nem csalódtam az érzékemben, mindig jó - szerintem - jó volt a választásom.
A pávakör két tagjáról?????? Majd egyszer - talán személyesen lesz lehetőségem elmondani a véleményem, addig "jegeljük" a témát.
Herceg úr produkciója?????? Egyedi, népi, "mélynépi" amit produkált. Én ezt nem sértésnek szánom, szántam, Ő a maga módján bemutatta ezt a produkciót, akár dicsérni is lehet, lehetne, de a gravitácó szerencsére nem győzte le, és ez már magában véve is óriási eredmény. Egyébként én is szeretem, sőt k.....ra szeretem az igazi jó (kisüsti) pálinkát, csak a tetszésemnek másként adok hangot.
Nem tudom kire és mire gondolsz kedves világutazó a Herceg produkcióval kapcsolatban, de ha ott voltál, akkor egyértelmű kell hogy legyen, hogy ki követte el ezt a felejthetetlen produkciót. Ezzel szerintem nincs semmi gond, az ember néha jó kedvében érdekes dolgokra is képes.
Egyébként "hajrá Karcsi", a Balett Intézet néha le jöhetne a nép közé, akár Zánkára is.

A "ZÁNKA TV"???? Ha a hír igaz, sajnálom, kár érte. Remélem a józan ész előbb-utóbb felül kerekedik az anyagi megfontolásokon. Reméljük.

Biztatlak, írjál, -sokat - hátha másnak, másoknak is megjön a kedve a véleményük elmondására. Ez hidd el nagyon jó lenne, sok mindenben segítene.
Üdv: Zánka

palimadár01 2011.07.02. 10:57:25

@zánka:

Kedves Mindenki!
Jelentem, felébredtem téli álmomból(utalva az előző kommentekhez). Április óta nem igazán történt semmi a blogon, ezért egy idő után ki is törlődött az agyamból .Örömmel látom, hogy még néhányan rá-rákattintanak, és elbeszélgetnek egymással. Jó lenne, ha a mi kis kanárink is újra énekelne, mert felrázta a falu életét és az emberek bizonyos dolgokról tudomást szereztek. A zánka TV- vel kapcsolatban elterjedt „pletyka” igaz. Erről lehet olvasni a honlapjukon is. Nagyon elgondolkodtató a dolog. Talán erről is lehetne elmélkedni egy kicsit , jó döntés volt-e a vezetés részéről. Jó néhány esemény megtekintéséről lemaradnak a falu lakói,mert nem kérnek a tv közvetítéséből. Ld: ballagás, katonadalos találkozó . Hol láttok felvételeket? Pedig a Gyula ott volt. lehet érte fizetni, kérem. Én sem csinálnám másként a helyében. Egyébként meg színvonalasabb, mint a honlapunk. én legalább is innen tájékozódom, ha valamit tudni akarok, és nem a falu honlapjáról.

zánka 2011.07.02. 11:35:03

Őszintén......engem különösebben nem érdekel sem a kanári, sem pedig az éneke. Az éneke egyébként is elég hamis volt, ha így minden szó, elköszönés nélkül képes volt elhagyni az oldalt, amit tulajdonképpen Ő alapított, hozott létre, (de erről,és a valószinü okokról már korábban írtam, lám-lám igazam lett). Távol áll tőlem, hogy bántsam "kanári madarunkat", de...... ez a hirtelen leállás, hirtelen - minden előzmény nélküli befejezés nékem nem igazán a kedvemre való. Tudom - lehet itt "pénzkereső" munkára, fáradtságra, egyéb millió körülményre, okra hivatkozni, de azért azt ne mondja senki, hogy egy rövidke bejegyzésben nem lehetett volna elbucsuzni, elköszönni. Megérdemeltük volna, de hát így alakult, erre senkit kötelezni nem lehet, még "Zánkanárit" sem. Jó magamat csak ez a furcsa, végnélküli, gyors befejezés bosszant kicsit, de ez legyen az én gondom. Aki akarja, igényt érez a dologra, - folytathatjuk a párbeszédet, remélem nem lesz belőle "perbeszéd".

A Zánka TV-vel kapcsolatban én is hallottam egy-két kósza hírt , pontos okát nem tudom az állítólagos megszűnésnek, de én mindenképpen sajnálom, mert egy színvonalas dolognak tartom, tartottam.( A Honlapról meg ne is beszéljünk, az sajnos egyenlő a nullával, felesleges pénzkidobás).
További jó kommentelést, kellemes hétvégét (akár egy kevés csendes esővel) kívánok mindenkinek.

mirr murr 2011.07.03. 12:14:43

@zánka: "A "ZÁNKA TV"???? Ha a hír igaz, sajnálom, kár érte. Remélem a józan ész előbb-utóbb felül kerekedik az anyagi megfontolásokon. Reméljük."

Kedves Zánka!

Kérek példát arra az utóbbi pár évből amikor ez megtörtént kedves falunkban, mármint, hogy a józan ész kerekedett felül...

M.M.

zánka 2011.07.03. 12:59:38

@mirr murr:

Kedves MM. Most megfogtál!!!Tényleg az utóbbi években mikor is történt ilyen????
Én próbáltam reménykedni, lehűtöttél, kár.

mirr murr 2011.07.06. 12:55:16

Új téma!

Kíváncsi vagyok mit szól bárki is a másodikán megrendezett Halásznapokhoz!
Az, hogy a bálra kb. 10 ember maradt ott, minket minősít vagy netán a szervezők bizonyítványa ez!
Mi a vélemény a Bornapok programjáról?

M.M.

zánka 2011.07.06. 20:20:41

@mirr murr: Előre bocsájtom, én nem voltam ott, csak este 6 óra körül elautóztam a posta utcájába, így futva láttam a kultúr udvarán levő "TÖMEGET". Tehát csak a hallomás alapján tudok véleményt mondani, akikkel eddig beszéltem, azoknak teljesen lehangoló volt a véleménye az egész rendezvényről, szembeállítva a Zánkait az Antalfaival.
Az Antalfai rendezvény, (ugyanezen a napon rendezték) állitólag ragyogóan sikerült, az ott főzött marhapörkölt, - ami a szóbeszéd szerint - kiváló volt,mind elfogyott, nem mint a Zánkai halászlé, amit utólag, mivel nem fogyott el, Tihanyba kellett elszállítani. Na de ez sem biztos, ezt is csak mondogatják, lehet, hogy kiöntötték, mert az biztos, hogy tetemes hányada a gyér részvétel miatt meg maradt, illetve nem kelt el.
Én nem egészen értem ezeket a dolgokat, szerintem mindenképpen a helyi szervezéssel, rendezéssel van , volt a gond, ha lenne jó, érdemes program, szerintem az emberek elmennének a rendezvényre, amint Antalfán, de itt valami óriási gond van, gyanítom a szervezéssel, illetve a szervezők hozzáállásával.
Én már többször elmondtam, most ismét megismétlem: a szervezést a klubok kezébe adnám egy jó szervező irányításával, természetesen ez is pénzbe kerülne, de nem ennyibe, amit jelenleg kidobunk szinte az ablakon, mert érdeklődés hiányában teljesen felesleges ilyen rendezvényeket tartani. Ma már nem elég, hogy kiküldök egy szórólapot, és befejeztem a szervezést. Egyszerűen nincs megszólitva a közönség, meg a programok sem az emberek szája íze szerintiek.

Mellékesen két hete, ha jól emlékszem, Antalfán a pincészetnél jó érzés volt látni a tömeget, szinte minden második ember Zánkai volt. Oda el tudtak menni???? Mert jó programokat, és jó szórakozást sejtettek, be is jött, gratulálok Antalfának.

mirr murr 2011.07.06. 22:27:33

Sajnos úgy látom, hogy tisztelt képviselőink megint mellényúltak a faluház tekintetében.
A sor folytatódik: Bori, Éva, Kenéz...

A gond szerintem nem is a szervezéssel van, hanem a hozzáállással.
Gondoljunk csak bele: ha kézműves foglalkozást szerveztek régebben a teleülésünkön, akkor jöttek a Nivegy-völgyi lakosok és társadalmi munkában vagy nagyon kevés pénzért megcsinálták. Most mi történik?
Hihetetlen pénzekért messziről jött emberek.
Emlékezzünk csak a dudásra 40 ezerért, gólyalábas "művészek" 120 ezerért (!), a programszervező által szervezett műsor felkonferálása 15 ezerért!
Soroljam még?
Kezdem azt érezni, hogy fejőstehénnek néznek minket!
Arra azért nagyon kíváncsi lennék, hogy ezen összegek kifizetését ki hagyja jóvá?
A mi pénzünkből!!!!

Az antalfai rendezvényt nagyon örülök, hogy megemlítette. Magam is ott voltam és nagyon tetszett. A gratulációját azért had bővítsem ki Péringer Miklósra, aki kitalálta az egész rendezvényt és Strobl Gáborra aki benne volt a szervező bizottságban.
Tudjuk???
Mindketten zánkaiak!!!!

De "Nekünk Mohács kell"

zánka 2011.07.06. 23:21:50

@mirr murr:
Teljesen igazad van a hihetetlen pénzek tekintetében, ez bosszant engem is, de nagyon, mert ha tömeg lenne egy-egy rendezvényen, vagy másként fogalmazok: az érdeklődés oly mérvű lenne ami elvárható volna, akkor még megérteném a hatalmas kifizetéseket olyan produkciókért, ami a kutyát sem érdekel. De így??? Potyára kidobott óriási fellépti díjak. Bátran mondom, hogy potyára kidobva, mert érdeklődés nincs ezekre a nem ide illő produkciókra. Az emberek ösztönösen érzik, hogy hova, milyen programra érdemes elmenni.
Baromi nagy pénzért idehoznak az utcabálra egy zenekart 4-5 ember szórakoztatására, amikor Antalfán a Szabadi Felicián fergeteges bulit produkált, nívós, bálhoz illő zenével, ha jól tudom nevetséges összegért. Nekünk ez a megoldás nem lett volna jó??? Antalfán a Zánkai fellépőket megvendégelték, itt még egy üditőt sem kapnak. Pedig szerintem ezek a "mi kutyánk kölkei", a fenébe az idegen, és nem jobb, semmivel sem jobb szereplőkkel.

Én is ezt próbálom meg magyarázni, hogy vannak itt Zánkai emberek, lelkes fiatalok, akik ugyanezt a munkát,szervezést, amit a Kenézék "ELKÖVETNEK" sokkal olcsóbban, állítom sokkal jobban, és eredményesebben elvégeznének.
Igen Polgármester Úr. Látva a jelenlegi gyatra helyzetet, sűrgösen lépni kellene, visszahívni ezt a tihanyi pénzre hajtó társaságot, mert az elmúlt hónapok kudarca ezt követeli. Be kell látni, hogy ez nem volt egy jó húzás, főleg anyagilag fizetünk rá mindannyian. Igen igaza van MM-nek, a mi pénzünkből?????? A faluban sajnos minden kiadást megkúrtitott a testület, lehet, hogy jogosan?? nem tudom, itt meg két kézzel szórják a pénzt ilyen produkciókra, amire senki nem kiváncsi.
Igen a Zánkaiak máshol tudnak jót produkálni, csak itthon nem???? Ez felettébb elgondolkoztató.

mirr murr 2011.07.07. 09:39:07

Na és a bornapok programja??

itt tekinthető meg!
www.zanka.info/

zánka 2011.08.02. 16:52:06

Igaz, hogy lassan minden bejegyzés és hozzászólás aktualitását veszti, ez a zánkai játszadozás is lecsengett, mint minden kezdeményezés, ami az érdektelenség posványába végezte. Lehet itt nagy hangon ötletelni, bírálni, egyszer minden a végére ér..........
Kedves mirr murr még annak idején (2011.07.07.) felhívta figyelmemet a bornapok programjára, ami szerintem megint csak nem volt egy nagy durranás - persze, hogy nem a 200-300.-Ft/1 dl bor kinálattal, meg a betétes poharak visszavételének, illetve a betétdíj visszafizetés elsumákolásával.
A 250.- Ft ért kínált zsiroskenyér egy marék hagymával sem volt egy vendég csalogatás, vagy vendég megtartás, vendég marasztalás. Az elfeledett számlaadás már csak hab a tortán.
Én megértem, hogy keresni akarnak boros potentátjaink, de ne tévesszük össze a tisztességes hasznot a kaszálással. A kettő nem ugyanaz.
Tudom megint kapok a Nivegyvölgyi borok védelme miatt - de úgy érzem ezek az árak egyáltalán........ de nem írom tovább, keserü volt a szám íze. És akkor csodálkozunk, hogy nincs vendég, senki sem szereti, ha pár nap alatt megkopasztják.

mirr murr 2011.08.11. 09:36:30

@zánka:
Kedves Zánka!

A baj fő forrása érzésem szerint ez: "felhívta figyelmemet a bornapok programjára, ami szerintem megint csak nem volt egy nagy durranás"
Őrült pénzből, hihetetlen gyenge program, "méltó" folytatása volt a halásznap "sikerének"!
Kár, mert ennél sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből a pár napból.

M.M.

zánka 2011.08.12. 11:08:02

Ma reggel kézbe kapva kedvenc, kedvenc???? inkább nagyon drága ujságomat, pontosan a balatoni települések versengésének, értékelésének oldalát kinyitva szomorúan vettem tudomásul, hogy sajnos már megint az utolsó helyen végeztünk. Ez egyébként várható volt, nem véletlenül próbáljuk mi kommentelők - már aki - bírálatainkal, hozzászólásainkkal befolyásolni kis falunk kulturális életét.
Végig olvasva a cikket, az oldalt, az újságíró nem fukarkodott a dicséretekben, reálisan bemutatva - keverve Úttörővárossal - a fellelhető értékeket, bemutatva - ami nem kevés - a rendezvényeket, már-már azt gondoltam, hogy itt és most megelőzünk, letarolunk mindenkit (értem itt a versenyben résztvevőket), de sajnos nem így alakult a helyzet. Pedig milyen jó volt olvasni a rendezvények felsorolását, sokszínüségét, de mégis valami nem stimmelt, legalább is a nálunk nyaralók, vendégek véleménye szerint nem stimmelt.
Sajnos lehet, hogy a vendégeknek van igazuk, akik értékeltek, tehát valamit mi rontunk el rendszeresen, nem tudjuk felmérni az igényeket? Nem jó programokat szervezünk? Esetleg egyes programok (lásd bornapok) túl drágák? Esetleg pár nap alatt óriásit akarunk kaszálni, lásd ismét bor napok aranyárban mért borait, zsíros kenyerét, - ez nem igazán jó vendégcsalogató és vendégmarasztaló magatartás.
No mindegy, nem tisztem vitatkozni a rólunk kialakult véleménnyel, ha a többség így látja, érzi, akkor az nagy valószínüséggel igaz is.
Pedig hát pénz van, nem is kevés, az adottságok szintén rendelkezésre állnak, akkor mi lehet a gond??? Mert hogy gond van az biztos. Persze azért valljuk be, a felmérés idején nagyon rossz idő volt, ez keményen befolyásolta a véleményeket. Ezt csak a védelmünk miatt próbáltam kitalálni, lehet hogy ez a körülmény is keményen hozzájárult helyezésünkhöz.
Azért azt mondom, ne keseredjünk el, ez a mi falunk, lakóhelyünk, mindenki igyekezzen bármilyen módon, formában segíteni a továbblépést, fejlődést.
Mindenkinek jó nyaralást, kellemes időtöltést és jó időt kivánok. Hajrá ZÁNKA, jövőre sikerül.

zánka 2011.08.12. 13:13:57

Még egyszer visszatérve az előbbi témára - csak nem hagy nyugodni ez az utolsó hely - ami szerintem adottságainkat, gyenge - -gyengécske kinálatainkat is figyelembe véve, azért nem teljesen a reális képet mutatja, tükrözi.
Itt van ez az Uttörőváros, amivel többnyire csak a konfliktusok szintjén találkozunk. Nem tudom miért, mi az oka. Én gyanítom, hogy a két vezető, - Ági és Miklós állandóan vibráló, meglevő konfliktusából adódik - szerény meglátásom szerint. Pedig kár, nagyon kár az együttműködés ily módon történő elvetése, pedig az együttműködésnek számtalan jó esélye lehetne, ha nem ilyen makacs, nyakas két ember egymásnak feszülése lenne a fejlődés, okos együttműködés gátja. Mert valljuk be -mindketten - akár önös elképzelések, esetleg érdekek mentén próbálják meggátolni a normális és eredményes együttműködést megakadályozni. Sajnos ennek a konfliktusnak mi isszuk meg a levét, azt is, hogy a Zánka faluban nyaralók óriási többsége kocsival, gyalog, biciklivel - az Uttörőrővárosi strandon tölti napjait, ezzel komoly bevételkiesést okozva Zánkának.
Ott csapódik le a vendéglátói, büfé forgalom jó része. Egyrészről köszönhetjük ezt Varga Z. és Aranka emlékezetes bérleti, strandbelépői javaslatának, ami sajnálatos módon, elhibázottan jóváhagyásra is került, most isszuk ennek a levét.
Én nem vitatom el esetleges jó szándékukat, de valljuk be, nagyon rosszul sikerült a beterjasztés, annak jóváhagyása a testület részéről. Valamit tenni kellene, amig teljesen nem fogy el a fizető strandolók száma. Márpedig az idei bevételek számításom szerint a dolgozók bérének kifizetésére sem lesz elég, nemhogy szerény bevételre.
Ezt valaki, valakik nagyon elQták, hogy ezt a csúnyácska szót használjam, de azt hiszem teljesen jellemzi a mai állapotokat.
Igen, Uttörővárosban van hadipark, dinópark, kalandpark, és még számos lehetőség, amit nékünk nem elvetni, hanem kihasználni kellene, együttműködni a közös érdekek és haszon mentén. Nem ezt tesszük, dacoskodunk, keménykedünk, hát itt az eredmény. Jó ez nekünk??? Nem hiszem.
Tudunk ezen közösen változtatni??? Remélem igen.
süti beállítások módosítása